7.9.09

Takaisin elävien kirjoihin.

No nyt tiedän miltä tuntuu migreeni. Tosin olisin mielelläni jäänyt ilman tuota kokemusta. Perjantaina silmissä vilkkui semmoisia valopalloja. Ajattelin, että olisiko verenpaineet jotenkin sekaisin, enkä voi vedota tuohon aiempaan postaukseen, koska niitä valopalloja vilahteli pitkin päivää. Lauantaiaamuna heräsin ja haistelin, että meillä haisee pöly. Imuroin, mutta haju ei lähtenyt. Ulkona vastaavasti haisi liian raikkaalle. Remun pannassa oleva metallinen nimi-/puhelinnumerolätkä kilisi koiran kulkiessa, ihan kuin tavallisestikin. Minusta ääni kuulosti lähinnä siltä, että olisin istunut kellotapulissa kirkonmenojen aikaan. Uunista tuli palaneen käryä nenään, vaikka luukku oli kiinni, eikä uunia edes lämmitetty. Pientä aistiyliherkkyyttäkö?!
Valot kävi silmiin ja silmät ylipäätään harhaili miten sattuu. Otin yhden Panadolin *hehheehee*. Kaikki varmaan arvaavat kuinka tehokas se oli. Kipu lähti nousemaan niskasta pään yli jämähtäen otsaan ja silmien taakse.

Makasin täysin toimintakyvyttömänä sängyssä. Harhailin pitkin seiniä vessaan ja takaisin sänkyyn. Jossain vaiheessa tein pizzataikinan ja jätin sen Ukolle loppuuntyöstettäväksi. Ukko kävi sängyn vieressä kysymässä, että miten se nyt näin tarttuu käsiin. Mittasuhteista aineiden kanssa ei ole mitään tietoa ja hiivakin on muuten vielä jääkaapissa *oho*. Kipu itketti, mutta kun päätä ei kärsinyt liikuttaa, niin itku oli semmoista hiljaista kyyneleiden valuttamista. Sanoin Ukolle, että jos en tästä enää tokene, niin oli hauska tutustua ja pelastakaa Dee, jos tiukille menee. Enkä muuten vitsaillut ollenkaan. Yhtään ei helpottanut tieto, että tuo kohtaus olisi voinut jatkua useamman päivänkin. Lauantai-iltana yhdeksän jälkeen sain juotua lasin vettä ja syötyä palan leipää. Seuraava yö meni miten kuten torkkuessa ja hämäriä unia katsellessa. Sunnuntaiaamuna heräsin kahdeksalta. Varovaisesti raottelin silmiä vuorotellen. Tökin jalalla Remua. Kokeilin onko päänahka vielä kosketusarka. Haistelin ilmaa.

MIKÄ VOITTAJA OLO, kun kaikki vaikutti aivan normaalilta! Otin eilisen vielä todella rauhallisesti ja itseasiassa tänäänkin on vielä vapaapäivä (Ceen hoitaja vapaapäivällä), joten nyt saan tehtyä viikonlopun kotitöitä. Kuten yksi ystäväni sanoi, niin migreenistä ja päänsärystä ei voi puhua samana päivänä. Totisesti toivon, että tämä jää "once in a lifetime"-kokemukseksi. (Hui kauhistus, joillakin migreeni saattaa iskeä vaikka joka kuukausi ja voi kestää monta päivää!!! Sanoisin, että synnyttäminen on tuohon oloon verrattuna ihan iisiä!)

Se oli harmillista, että meillä oli vieras viikonlopun ja emäntä oli kaikkea muuta kuin edustava ja vieraanvarainen.

Aan synttäriviestihazardi päättyi loppujen lopuksi aivan hyvin. Viesti lähti jollekin kaveriryhmälle (jonka poika oli itse määritellyt) ja osalla oli harrastuksia, osalla pitempi päivä koulussa jne. eli pizzeriaan painui aikalailla sovittu määrä kavereita. *huh* Olin kyllä valmistautunut passittamaan porukan mahdollisesti edullisempaan pizzeriaan, jos kavereita olisi ollut tulossa paljon isompi määrä.

Roomalainen letti on ilmeisesti irokeesi, jota ei ole laitettu pystyyn vaan sitaistu ponnarille. Sen kuvan sain Been selostuksesta.

Kiitos Stansta haasteesta, vastaan tässä lähiaikoina:)

Nyt pyykinpesuun!

S.A.

8 kommenttia:

Hehkuvainen kirjoitti...

Tervetuloa migreenikerhoon - ja tervemenoa samantien! Toivottavasti jäsenkokeilusi jää vain yhteen kertaan.

Stansta kirjoitti...

Oi oi, olen koko sielullani mukana tuossa migreenissä ja vahvalla kokemuksen rintaäänellä. Hyi!
Sain ensimmäiseni teini-iässä eikä vanhempani suhtautuneet asiaan vaativalla vakavuudella kun kuvittelivat minun yrittävän luistaa viikkosiivouksesta. Isä paiskasi imurin huoneeseeni ja käski käyttämään sitä. Pakenin pihalle oksentamaan...
Hormoonikierukka toi aikoinaan kerran kuussa migreenin, viisi vuotta. Yleensäkin herään kipuun, joka saa vatsan sekaisin. Oksentaminen helpottaisi (ellei oksenna lääkkeitä samalla ulos), mutta olen idiootti, joka taistelee sitä vastaan niin pitkään kun voi. Onneksi migreeni tulee nykyään siedettävän harvoin. Kop-kop-kop!
Olet oikeassa, että päänsärkyä ja migreeniä EI VOI verrata.
Toivottavasti tuo jäi kohdallasi ainoaksi kerraksi -todella toivon niin!
Parempaa alkuviikkoa! :)

PS. Vastaa haasteeseen sitten kun siltä tuntuu, kurkin luoksesi joka tapauksessa...

Ruska kirjoitti...

Uhhuh, kuulostipa niin kamalalta, että melkein migreeniä alkoi pukata. Migreenityyppistä särkyä pahoinvointeineen on itellä joskus ollut, mutta ei mitään noin kamalaa.
Miljoona lohtuhalausta näin jälkikäteen ja toivotaan, ettei toistu!

Anonyymi kirjoitti...

Kuulostipa niin surullisen tutulta :(. Mulle diagnosoitiin migreeni teini-iässä, mutta se hävisi teini-iän myötä. KUNNES...palasi raskauksien myötä takaisin :(. Nyt se valitettavasti on jäänyt vaanimaan taka-alalle iskeäkseen hetkenä minä hyvänsä taas...vähän väliä kohtaus iskee, lujuudet vaihtelee, mutta kuvailemasi tila on hyvinkin tuttua :(.

Ikävöiden, TMY

Marjut kirjoitti...

:( Ei kuulostanut kovin kivalta viikonlopulta.
Migreeni on ihan peestä, itse muuten myös kärsin siitä ekassa raskaudessani. Sitten se kaikkosi ja tulee kerran vuodessa suunnilleen takaisin, joskus jopa vähemmän.

Parempaa viikkoa!

Sipulix kirjoitti...

Yök, mä oksennan myös siinä setissä...kurja olo ja kurja mieli. Toivottavasti ei ihan heti iske uudelleen! Tsemp kaikkeen sinne!

Hanni kirjoitti...

Valitettavan tuttu kuvaus. Toivottavasti ei toistu enää koskaan. Jossain vaiheessa elämää olin aivan toimintakyvyttömänä sängyn pohjalla pari päivää kohtauksen iskiessä, nykyään harvemmin, vaikka sahalaidat välillä vilkkuu. Ja oksentaminen on kamalaa kun pää halkeaa! Jos migreeni toistuu, voin lohduttaa kuten äitini mua, kun olin parikymppinen: vaihdevuosissa vaiva yleensä alkaa helpottaa :(

Holly kirjoitti...

Kiitos tästä roomalaisen letin selvityksestä! Se varmaan viittaa niiden sotilaiden kypäriin ja kypärän päällä olevaan koristeeseen. Selvä kuin pläkki!