22.9.09

Yökoulua.

Aa tuli taas eilen ihan täpinöissään koulusta. Ensi viikolla on kuulemma yökoulua yhdessä läheisessä leirikeskuksessa. Rahaa piti viedä kouluun 40 euroa. Hmm. Juu, ei vienyt vielä meidän poika rahaa kouluun. Sanoin, että haluan ensin jotain tiedotetta asiasta ja mielestäni 40 €:a on kohtalaisen paljon yhdestä yöstä. Matkaa leirikeskukseen tulee kuitenkin alle 15 km ja yöpyminen tapahtuu makuupusseissa. Mielenkiintoista. Siis vertailukohteena pidän nyt kesäleiriä, jossa poika oli 4 vuorokautta ja hinta oli 50 euroa. Jään mielenkiinnolla odottelemaan tiedotetta, onko poika kenties kuullut hinnan väärin vai onko siellä kenties joku huippubändi esiintymässä? Vai onko teistä 40 euroa paljon? Siis 25 oppilasta ja kaikki maksaa sen 40 euroa; tekee yhteensä 1000 euroa. Palaan aiheeseen kunhan saan tiedotteen käsiini.

S.A.

12 kommenttia:

Millan kirjoitti...

Ohhoh. Kuulostaa aika paljolta. Meilläpäin esim. seurakunta tarjoaa leirikouluja alakouluille ihan ilmaiseksi hyvin varustetussa leirikeskuksessa täysihoidolla..

Hanni kirjoitti...

Ehdottomasti on paljon! Voin vain kuvitella, millainen älämölö olisi täällä noussut, jos kaksoset olisivat tulleet kertomaan 40 euron yökoulusta (= yht 80€). Ei voi pitää paikkaansa, meillä yökoulut on olleet ihan ilmaisia.

Sanelma kirjoitti...

Hui. Kuulostaa tosi paljolta! Jään mielenkiinnolla minäkin odottelemaan tiedoitetta

Susikairan akka kirjoitti...

Ohhohhoo:O Kyllä se todella alkaa vaikuttaa totiselta todelta. Kysyin Aan kaverilta, joka myös oli sitä mieltä, että hinta on 40 euroa. Matkat 5 euroa suuntaansa (menisivät pyörillä!) ja sitten on diskoa ja jousiammuntaa ja ties mitä aktiviteettia.

Vuosi sitten vanhempainillassa kysyttiin muutamien eurojen panostuksista näihin juttuihin. Se kävi hyvin,mutta onpa melkoinen indeksikorotus vuodessa:O

Mutta edelleen sitä virallista tiedotetta odotellen...

TaiNa kirjoitti...

Ohho. 8-O Minä kyllä vaadin aina jonkun paperin koulusta, jos jotakin rahaa ollaan vailla. On nimittäin osoittautunut järkeväksi tavaksi. ;)

Aika kalliiksi tulee koululle ku oppilaat ite sotkevat pyörillä sinne..?? hmm.. epäilyttävää :D

Ope kirjoitti...

Outoa kerrassaan. Yökouluista ym. tavallisesta koulunkäynnistä poikkeavista tapahtumista tiedotetaan pääsääntöisesti koulun syystiedotteessa tai vastaavassa, johon on kirjattu lukuvuoden tai lukukauden suunnitelmat. Mikäli vastaava tapahtuma tulee suunnitelmiin vasta tiedotteen ilmestyttyä, siitä pitää ilmoittaa kirjallisesti erikseen. Maksullisia retkiä ym. ei ymmärtääkseni voi enää peruskoulussa noin vain ilmoitusluontoisesti järjestää. Mielestäni tässä on kaksi vaihtoehtoa:
a) Opettaja ei kokemattomuuttaan tai muusta syystä ole selvillä siitä, miten retket tms. järjestetään ja rshoitetaan tai miten asisoista tiedotetaan.
b) Pojat ovat keksineet, että he tekevätoman yöretkensä ja pummaavat rahat vanhemmilta kouluretkeen vedoten.

En osaa sanoa, kumpi on pahempi vaihtoehto...

Marjut kirjoitti...

Huh tuntuupa isolta summalta. Täällä kun ovat olleet yökoulussa ei se ole maksanut mitään. Vanhemmat ovat ehkä jotain leiponeet illaksi, siinäpä se.

Jos siellä on joku kolmen ruokalajin illallinen vaikka :P

Susikairan akka kirjoitti...

Olin juuri Been vanhempainillassa ja siellä oli muutama vanhempi, joiden vanhemmat lapset ovat Aan kanssa samalla luokalla. Ja kyllä vain, alustava arvio hinnasta kuulemma on 40, tosin siitä lähtee 10 euroa pois, jos menevät pyörillä. Ja tosiaan siellä on sitten järjestetty vaikka sun mitä temppurataa, jousiammuntaa, diskoa jne.

Nyt odottelen jo todella suurella mielenkiinnolla sitä tiedotetta, jota kukaan muukaan vanhempi ei vielä ole saanut.

Ope: Minäkin aloin jo epäilemään tuota omaa jälkikasvua... Vaikka nyt ei siitä liene ollutkaan kyse (tosin ei olisi ollut mahdottomuuskaan).
Samoin tuli nyt mieleen, kun viime keväänä saman pojan luokalla piti olla yökoulua ihan koululla ja se meni ihan kummalliseksi onko vaiko eikö tahkoamiseksi. Sitä ei siis koskaan ollut.

Vanhempainilta tämän pojan luokalla on vasta kuukauden päästä, joten olisiko tämä nyt sitten ollut joku "hetken-mielijohteesta"- järjestettävä juttu?! Pojat on kyllä ihan pähkinöinä, innoissaan.

TaiNa kirjoitti...

Se 30 euroakin voi olla monelle suuri raha, ajatella niitä lapsia jotka eivät pääse ehkä yökouluun, koska vanhemmilla ei ole rahaa maksaa sitä kolmeakymppiä?! Itse en kyllä rehellisesti sanottuna maksaisi 300kruunua tuollaisesta 'yökoulusta'.. eri juttu jos menisivät johonkin oikeasti kauas, esim. bussilla.

Sipulix kirjoitti...

Minunkin mielestä on iso summa, olkoon mikä ohjelma hyvänsä, yökouluksi....luokkaretki on eri asia, kuten muutamat totesivat.

Anonyymi kirjoitti...

Kyllä summa on kohtuuton yhden yön reissusta!!! Ja 10e "hinnanlasku" ei tässä tapauksessa ole sen parempi - sekin on liikaa! Miksi ihmeessä järjestää niin paljon "maksavaa" ohjelmaa! Lapset viihtyisivät taatusti ihan luonnon ja sieltä löytyvien materiaalien voimalla! Ymmärtäisin jonkun n.5e, siihen voisi sisältyä pyörämatkan ja makuupusseissa nukkumisen lisäksi discossa mehua+popcornia ja ruokaankin siitä vielä jäisi. Esim. aamupalajugurtin+leipäpalan+maitolasin lisäksi raha luultavasti riittää keittoruoka-annokseen ja nuotiolla paistettavaan iltapalamakkaraan...

Minä en varmaan älämölöä nostamatta nielisi tuommoisia kustannuksia. Haluaisin tarkasti eritellyn listan mikä siellä maksaa ja minkä verran... Vanhemmat sitten voisivat yhdessä "karsia" turhia kuluja pois ja mahdollistaa lasten niin mukavalta kuulostavan yökouluretken kohtuullisempaan hintaan. (Melkein alkoi ärsyttämään...grrrr...)

TMY

Anonyymi kirjoitti...

ps. jatkan vielä sen verran, että heti kun luin juttusi, ajattelin että A on kuullut summan väärin - ajatelin automaattisesti sen olevan 4e.

Meillä oli neidillä eskarissa viime vuonna vastaava yöretki seurakunnan leirikeskukseen. Hinta oli 10e - josta suurin osuus meni linja-autokyyteihin. Matkaa sen verran, ettei tuonikäisillä ollut muuta vaihtoehtoa päästä sinne kun yhteinen lija-autokuljetus.

TMY