15.9.09

Menettelee lähes positiivisesti.

Sairaan lapsen sängyssä pitäminen käy kyllä työstä. Tai itseasiassa (oikean) työn tekeminen on helpompaa. Sain kuitenkin ommeltua vaiheessa olleita juttuja- joten ei nyt ihan keturalleen mennyt tämäkään päivä. Cee ilahdutti meitä kieputtamalla serlaa päänsä ympäri- ilmeisen onnistunut mainos se: "Timo 34 v. Lopen kyllästynyt anoppiinsa". Ceellä oli juuri sopivan ankara ilmekin. Harmi, että kamera ei ollut valmiina käsillä- jäi tilanne ikuistamatta. Bee on tehnyt rästiläksyjä sen minkä on jaksanut. Kuulemma kaunokirjoitus on helpompaa selällään sohvalla maaten, kuin pöydän ääressä. Jaa-a, täytyy kokeilla joskus.

Aa tuli koulusta ja kysyi: "Eikö muka menettelee ooki ihan positiivinen sana?" Kysyin, että missä yhteydessä. "No niinku, jos sanoo et menettelee, niin se on niinku hyvä?!" Tuskastuttavan kaivelun jälkeen lopulta tajusin mistä oli kyse ja mistä kenkä puristi. Eli Aan luokan oli pitänyt kirjoittaa luokkakavereistaan positiivisia asioita ja Aa oli kirjoittanut jonkun kohdalle "menettelee". Opettaja oli pyytänyt jäämään koulun jälkeen luokkaan ja Aa oli pyytänyt ko. luokkakaverilta anteeksi ja vaihtanut sanan "kivaksi". Kysyin, että miksi ihmeessä kirjoittaa "menettelee", jos ei edes tiedä mitä se tarkoittaa!? Siihen en saanut selvitystä.

Aa lähti ruoan jälkeen hötäkässä kaverinsa luokse tekemään kevätesitelmää sepän työstä. Kysyin, että pitkäkö siitä esitelmästä pitää tulla, kun jo nyt valmistelette sitä... siihen kevääseen kuitenkin on vielä jonkun aikaa. "Eiku siis syksyesitelmä." Yritä nyt sitten äitinä pysyä tässä kaikessa kärryillä ja täyspäisenä. Aan kaveri on kuulemma kerran nähnyt sepän työssään ja tältä pohjalta sitä esitelmää nyt sitten rakennetaan. Myötätuntoa opettajallekin:/

Ja vielä pieni keskustelun pätkä Ukon ja Akan välillä. Jäin taas miettimään näitä eroja miesten ja naisten ajattelutavassa.
Akka: Pyykkikoneen ja kuivausrummun sulake on palanut. Taisin laittaa liian kuuman pesuohjelman. (Ilmoitus ongelmasta. Myöntäminen, että itse on luultavimmin syyllinen. Oletus, että Ukko ymmärtää vaihtaa sulakkeen ilman erillistä täsmäpyyntöä.)
Ukko: Aha. (Menee ulos leikkaamaan nurmikkoa.)
Akka: ???
Ukko tulee sisälle: Tee jotain ruokaa.
Akka: Juu. Teen. (Mietin tässä kohtaa, että minusta olisi ollut mukavampaa, jos Ukko olisi sanonut: "On vähän nälkä, mitähän tänään syötäisiin?")
Akka jatkaa: "Vaihda se sulake nyt."
Ukko menee vaihtamaan eikä ole käskevästä sävystä moksiskaan.
Akka tekee makaronilaatikon.

Siis kärjistetysti näin, mutta ilmeisesti miehet vaan toimii paremmin noilla täsmäkomennoilla ja meille naisille hienovaraisempi vihjaus voisi olla tehokkaampaa. Ei tästä suurempaa draamaa irronnut, eikä kukaan niskojaan nakellut, mutta jäin vain pohtimaan.

Näihin aatoksiin päätän raporttini ja olen ihan iloinen, että huomenna on Ukon vuoro päivystää täällä sairastuvalla;)

S.A.

5 kommenttia:

TaiNa kirjoitti...

Olisit jättänyt ruuan tekemättä ja odottanut niin kauan että ukko vaihtaa sulakkeen käskemättä. xD

Susikairan akka kirjoitti...

Heh;D Pyykit olis varmaan koneessa vielä viikon päästäkin ja porukka näivettynyt nälkään:) Eikä Ukko luultavasti olisi kinä keksinyt syy-yhteyttä sulakkeen ja ruoan välillä;D Kun eihän se sulake hellasta palanut. On ne vaan... miehiä.

Elisa kirjoitti...

Ai että nuo lapsukaiset ovat ihania ;)
Muistan kun esikoiseni päätti vitosluokalla tehdä kaverinsa kanssa esitelmän Maailman sodista.. Ihan pieni ja sopivasti rajattu aihe nääs!
Miehet taas - oliko se jotenkin niin että can't live with them,can't live without them..

Holly kirjoitti...

Vihdoinkin pääsen kommentoimaan - I hope! Sekä vuodatus että blogger sakkaavat... Teistä tulisi kiva reality-sarja. Sitä voisi jopa katsoa. :)

Marjut kirjoitti...

Meillä vastaus noihin pyyntöihin on miehellä "kohta". Se on muuten hyvin venyvä aikakäsite:)