2.9.09

Ripakinttu Ruipeloinen.

Ultrassa käyty ja Dee on pieni. Nyt on menossa rv 32+0, mutta laiheliinin kasvu vastaa viikkoja 29+1. Siis melkein 3 viikkoa pienempi kuin pitäisi olla! Piponmitta vastasi suurinpiirtein viikkoja ja reisiluukin, mutta muuten Dee on kovin laihanlainen. Virkeä, liikkuu hyvin (tunnetaan kyllä), sormia ja varpaita tutkaili ja imeskeli kuvaushetkellä, napanuora ja istukka ok, toimivat hyvin. Ultraava kätilö yritti rauhoitella, ettei syytä huoleen, mutta silti parin viikon päähän uusi ultra, jolloin lääkäri tarkistaa miltä Deen mitat näyttää.

Aalta ei ultraa näillä viikoilla.

Been ultra viikolla 30+0 vastasi viikkoja 32. (synt. paino 4310 g)

Ceen ultra viikolla 31+0 vastasi viikkoja 31-32. (synt. paino 3950 g)

Deen ultra viikolla 32+0 vastasi viikkoja 29+1.

Pää oli oikealla suunnalla, muttei vielä kiinnittynyt (ei toki vielä tarvitsekaan olla) [hassu ilmaisu muuten. Ihan kuin se pää heiluisi irrallaan muusta vartalosta; "pää ei ole vielä kiinnittynyt"]. Niin ja sanoihan se kätilö, että juuri näillä viikoilla ne yksilölliset erot alkaa näkyä. Ukko tuumasi, että en anna Deelle kunnolla ruokaa ja lähti ostamaan suklaata.

Nyt töitä, töitä!

S.A. + iso pikku Dee.

LISÄYS: Huoh, kun lukee näitä omia tekstejä, niin vaikuttaa ihan hurjalta. Ei, ei, ei. Siis Deestä olisi kasvamassa näillä luvuilla noin 3-kiloinen. Luiden mitat siis olivat suht. ok, rasvaa ei niinkään paljoa. Ja voihan olla, että Dee ei vielä ole ehtinyt sitä rasvavarastoa kerryttämään. En itse siis ole mitenkään erityisen huolissani. Toinen on vain pienempi ja kevytrakenteinen. Ei tule kuulamörssäriä.

10 kommenttia:

Pilviharso kirjoitti...

Tyttö tulossa?

Mukava muuten seurata tuota raskausaikaa, voi nauttia vain ne kivat palat. Tosin omat raskauteni menivät euforisissa tunnelmissa, niin ihana ihminen en varmaan ole ollut ennen enkä jälkeen.

Susikairan akka kirjoitti...

Pilviharso:) Kyllä Dee edelleen näytti sekä minun, että kätilön mielestä pojalta- itseasiassa jopa niin selvästi, että vähän naurattikin. Eli "pikkuruista" veikkaa odotellaan.

äitikarhu kirjoitti...

Joo. En yhtään hämmästyisi jos teitin D olisi siinä 4 kilon hujakoilla, samaa sarjaa kun veljensä.
Esikoisestani povattiin ultran pohjalta 3,5 kiloista. Sit synnärillä todella kokenut lääkäri pisti kätensä mun massun päälle ja totesi, että täältä tulee alle kolmekiloinen ! 2800-2900. Nonni... neiti oli sitten 3975.
Joten...ota nyt näistä tolkkuja.

Stansta kirjoitti...

Ihan hyvältä kai nuo mitat ja lukemat vaikuttavat, mielestäni.
Sulle olis pieni haaste luonani...
Mukavaa päivää! :)

Hanni kirjoitti...

Jossain mielessä tämä nykyinen ultraaminen ei välttämättä ole hyvä asia. Jos on heikkohermoinen äiti, tai ensisynnyttäjä, huolestuu ihan turhasta. Onneksi sie olet maalaisjärkinen. Ihan hyvin kehittynyt mukelo siellä kasvaa, ja ehtii sitä rasvaa kerätä ympärilleen vielä ennen maailmaan putkahtamista (huono verbi synnyttämiselle :))

Ruska kirjoitti...

Juu, ei nuihin ultriinkaan voi täysillä luottaa. Nuorimmainen laskettiin sen perustella kaksikiloiseksi vähän ennen syntymää. Jouduin viettämään kaksi viimeistä viikkoa sairaalassa. Itse en mahan koosta uskonut, että olisi pienempi kuin edellisetkään, ja kolmikiloinen terve poika sieltä sitten kumminkin tuli. Mutta kyllä ne lääkärien arviot huolestuttivat, vaikka itsellä olikin vahva usko toiseen suuntaan.
Ehkä Dee on niin liikunnallinen, ettei rasvaa ehdi kertyä.

tupakissi kirjoitti...

Paljokos se Aa painoi syntyessään?

Holly kirjoitti...

Tämä on täysin epätieteellinen lausuma, mutta joskus tuntuu, että monilapsisissa perheissä uusimmat tulokkaat ovat aina pienimpiä (jos syntyvät kovin lähekkäin eli ei ole esim. viittä vuotta väliä, ja kenellä nyt olisi, jos haluaa 4-5 lasta!). Miehen perheessä vanhin oli suurin, seuraava vielä melko suuri, kolmas tavallinen, neljäs pieni, viides pienenpieni ei keskonen) ja sitten olikin pitkä tauko ja kuudes oli pienehkö, mutta ei vallan pieni.

Susikairan akka kirjoitti...

Tupakissi:) Aa painoi 3410 g.

En tosiaan ota tästä nyt mitään paineita, koska mittaajissa on eroja ja kuitenkin lapsi liikkui tosi paljon (hyvä) ja se liikkuminenkin vaikeutti mittausta. Eli näillä mennään;D (ja syödään suklaata sitten!)

Aija kirjoitti...

Minua on aina ihmetyttänyt nuo painoarviot, koska joka ikinen on yleensä mennyt pieleen ja nimen omaan niin, että lapsi on lopulta ollut isompi. Mutta olihan tästä se ilo, että nyt saat syödä suklaata oikein luvan kanssa, oli arvio sitten oikea tai väärä :-D