10.11.09

Haarniskatkin noilla ruostuisi puhki.

Tässäpä haastetta suunnittelijoille. Poikalapsen kestävä vaatemateriaali. Tänään näyttää siltä, että pfaffi saa taas kyytiä, kun paikataan tuosta ja fiksataan tästä. Toistaiseksi paras juttu on ollut heijastinkangas. Sillä saa peitettyä palkeenkieliä. Jos näette jossain poikia, joilla on polvissa, persuuksissa, kainalossa tai niskassa heijastinkuvioita, niin ne on mun (siis ne pojat). Myös Ukon vaatteita on korjailtu, mutta ei siitä syystä, että ne olisi kontattu puhki. Vaan heijastinpaikoilla voi hyvin peittää myös mainoksia. Jos ei halua mainostaa Philipsiä, niin surr-rurr vaan ja kas, heijastin peittää sievästi(?) alkuperäisen aplikoinnin. Kerran siirsin yhdestä siististä paitapuserosta taskua vähän ylöspäin, kun siinä taskun yläpuolella luki varmaan Dewalt tai jotain muuta jännää. Taskua siirtämällä teksti jäi tavallaan sinne taskun sisään ja näin mainokseton siisti paitapusero oli valmis. En nyt ota kantaa siihen miten mielekkäänä mainostavat yritykset mahdollisesti pitävät toimiani.

Vaan oikeasti, jos jollain lukijalla on kokemusta kestävistä lastenvaatteista (erityisesti ulkovaatteista), niin nyt saa mainostaa!!! Jotenkin itsellä nolottaa välillä, kun ovat kuin rääsyläisiä sikinsokin paikatuissa vaatteissa. 1,5 kk on kulunut siitä, kun Aa otti uuden takin käyttöön ja siinä on jo 3 paikkaa. Unbelievable.

S.A.

14 kommenttia:

Kimmeli kirjoitti...

Heijastintarralla korjasin kerran yhen sadetakin :) Ihan vaan laiskuuttani ja sillä, kun ei osaa käsitöitä, niin askartelee lasten vaatteet kuntoon. Tarrapaikat ovat todella hyviä! Käyn säännöllisesti niitä ostamassa.

Anne kirjoitti...

No enpä osaa tohon vastata, mutta......, mulla olis muutama Poitsulta jäänyt hyväkuntoinen talvitakki. Otatkos vastaan ?

Napaulina kirjoitti...

Kertokaa mullekin, jos joku löytää poikienkestäviä vaatteita. Meillä kanssa koko ajan joudutaan paikkaamaan. On se aika masentavaa, että ihan uudet vaatteet menee heti rikki. Meillä oli yhtenä vuonna Rasavillin superkestävä (siis se oli vielä joku extra hankausta kestävä malli) toppapuku ja täytyy sanoa, että se kesti kyllä aika hyvin. Ja sitten jos ei kestä, niin noi tarrapaikat oli oikein tehtaankin suositus. Eli aina ei tartte laittaa sitä kallista heijastinta, kun ostaa vaan oikeenväristä tarrapaikkaa. Just odottaa tuossa tuolilla yhdet mustat housut ja tarrapaikka.

Pelagia kirjoitti...

Onneksi meidän perheessä on jo kasvettu sen vaiheen yli, paitsi noissa verkkahousuissa. Esiteini saa yhdessä sählymatsissa polvet puhki niistä, kun niihin PALAA reiät kitkasta.
Omalla polvenkuluttajallani parhaiten kestivät Reiman ja Rasavilin housut, ja joihinkin lykkäsin tarrapaikat polviin jo ennen kuin reikää tulikaan. Yksi Legon puku meillä oli aikoinaan, jossa oli varmaan polvet jostain asbestista, kun siihen ei tuntunut tulevan edes naarmuja, tai sitten poika ei vielä silloin ollut pahimmassa kulutusiässään...

Sipulix kirjoitti...

:D minä rakastan juttuja äideistä, jotka paikkaavat lasten vaatteita, ompelevat ja kutovat. Kuulostaa ihanalle ja tulee hyvä mieli.

Mä nyhrään kaikki reiät käsin. En omista omeplukonetta (ja käsityöetsikkoni meni ohi lukion jälkeen), joten kunnon palkeenkielen nähdessäni huokaisen yleensä PITKÄÄN. Tytöillä tuli reikiä ihan kaikkiin housuihin kun leikkivät HEVOSTA koulussa. Reiät loppu kun KIELSIN KONTTAAMASTA, sanoin et karhukävelyn voi muuttaa hevoskävelyksikin... :) sit kyllä meni hanskoja aika julmetusti sen talven aikana...mutta niihin tuli pienemmät reiät ja uusiakin sai halvemmalla.

Anonyymi kirjoitti...

Paikalliset "rautakaupat" (meilläpäin jänkhällä on agrimarket) myyvät pikkumiehillekin työhaalareita. Eli siis semmoisia niinkuin isännilläkin. Mitähän se materiaali mahtaa olla, jotain enstexiä? Ottaa sen verran isomman koon, että alla saa topattua fleeseä tarvittaessa. Veikkaan ettei poijaat saa hajalle...Kouluun sitten vähän fiksummissa vetimissä;)

Patonki kirjoitti...

Oih, odotan epäinnolla tuota aikaa...
Naapurin poika sai kenkänsä rikki yhdessä päivässä kärjistä, kun jarrutti alamäessä pyörällä ajaessaan.
Päiväkodissa en ainakaan ole koko vaatimattoman työurani aikana törmännyt todella kestäviin housuihin.
Ei apua minusta(kaan).

Holly kirjoitti...

Kiitos vinkistä! Jonesin takin rintamus pitää korjata (oli korkeimman omakätisesti ratkonut siitä irti jonkin merkin ja saanut aikaan reiän, kuinkas muuten) ja heijastinkangashan on mahtava idea! Siitä voi varmaan muotoilla sopivan kuvion takkiin. Jee, thanks.

TaiNa kirjoitti...

Reiman laatu on huonontunut viime vuosina ihan järkyttävästi, en ostais enää Reiman ulkovehkeitä. Meillä on kaks jokapaikanhöylää, jotka konttaa, mönkii, kiipeilee ja pyörii kaikki maholliset paikat ulkona. Parhaaksi ja todella KESTÄVÄKSI havaittu ulkovarustus on Lassie Supratec-haalari/housut+takki. Myös Remun valmistamat puvut ovat aika kestäviä, mutta vasta kouluikäiselle ehkä (meillä nyt 7v ostettiin Remun haalari waterproof-kankaalla, joka on paksumpaa laatua kuin Reiman vehkeissä). Myös Jonathan on hyväksi todettu, mutta enimmäkseen meillä on ollut käytössä Jonathan rukkaspuolella, ei housu/takki-osastolla.. hmm.. sitte on Lenne, joka tekee myöskin todella kestäviä toppahousuja, niiltä löytyy isompiakin kokoja, kun Lassie ei taida tehdä kokoja yli 128cm muistaakseni.

Mutta tuo Lassien Supratec on siis todella kestävää materiaalia, ne antaa jopa vuoden puhkikulumistakuun sille kankaalle! ;)

Nana kirjoitti...

Lastenvaatteista ei ole kokemusta,mutta itellä on kestäny Scottin kelkkailupuvun takki ja housut jo monta vuotta erinäistä konttausta ja muuta reipasta meininkiä. Heijastintarroja ei oo ilmaantunu. En sitten tiiä miten nuo varusteet sopii esim. lapselle kouluun :D

Susikairan akka kirjoitti...

Kiitos kaikista kommenteista! Hyviä vinkkejä noista merkeistä; eli en ihan vielä vaivu epätoivoon!

Anonyymi kirjoitti...

Lassien pukujen puolesta mäkin liputan! Nimenomaan ne Lassie Supratech / G-tech / Suprafil ovat mainioita. Ne halvimmat markettiversiot voi suosiolla jättää kaupaan rymyeetun ollessa haalarin tarvitsijana. ;-) Reima on tosiaan hinta - laadultaan kerta kaikkiaan surkea...

Anonyymi kirjoitti...

Jonathanin cordura on tosi kestävä! Talvella löytyy haalareita, keväällä haalarin lisäksi myös cordurahousua....

Eeva kirjoitti...

Teräsvahvikkeisia pöksyjä mä olen kaivannut jo 9 vuotta. Kaks tyttöä ei saa YHDESSÄ rikki samaa tahtia kuin yksi poika. Siis likat ei riko mitään vaikka vauhdikkaita ovat siinä missä esikkokin. Mies toteaa vaan, että ei ole mies eikä mikään jos ei satasen vahinkoa tee päivässä. Mutta mä luulen, että se sanonta oli markka-aikana...
Kouluun olen laittanut siistit housut siihen asti, kunnes puhkoi nekin koulussa. Sitten meni paikatuissa ja oli ok sen suhteen. Se oli siis Suomessa asuessa. Täällä ei ole saanut juuri mitään puhki, ehkä ikä alkaa olemaan jo möyrimistä vastaan ;)
Olen siis lukemattomat housut paikannut. Meillä on ollut Reimaa, Reimateciä, Lassieta, Lassieteciä, Remua, mitä vaan. Lassietec ja Remu ehkäpä kestävimpiä olleet kyllä.

Tätä se on poikalasten vanhempien arki! Voikaa hyvin!!!