7.11.09

Herra Hakkarainen.

Ensiksikin pahoittelut, kun päivitystahti on mitä on! Täällä aika vaan tuntuu katoavan jonnekin. Ensin on aamu ja sitten onkin yhtäkkiä ilta. Mihin menee päivä siinä välissä?!

"Tyytyväinen ja virkeä vauva. Hyvin kasvaa rintamaidolla. Ulkoilut voi aloittaa." Kirjoitti neuvolantäti korttiin. Todellakin hyvin kasvaa rintamaidolla. Viikossa paino on noussut 400 g!!! MEILLÄ EI KOHTA ENÄÄ OLE VAUVAA VAAN LEIKKI-IKÄINEN! HÄTÄTILA!

Herra Hakkarainen on kyllä varsin leppoisa hoidettava. Herää-vähän tissiä alkupalaksi-vaipat-tissiä-lisää tissiä- vielä vähän tissiä- seurustelua- unihuikat tissistä- nukkumaan- herää jne. Vatsavaivoista ei olla ainakaan vielä kärsitty. Jännitin ehkä eniten miten vauva herää syömään vai pitääkö herätellä. No ei tarvitse herätellä. Hakkarainen herää itse, kun tulee nälkä. Joskus tunnin välein ja joskus neljän tunnin välein. Öisin Hakkarainen tankkaa, mutta seurustelutuokiot on päivän touhuja. Toiseksi jännitin rintamaidon riittävyyttä, mutta eipä ole siinäkään mitään ongelmaa. Huh! Olen niiiiin laiska pesemään ja keittämään tuttipulloja, että rintaruokinta sopii meille oikein loistavasti.

Cee touhuaa touhujaan ja välillä pitää olla meillä aikuisilla nopeana, kun Cee pitää itseään täysin kykeneväisenä esim. kantamaan Hakkaraista huoneesta toiseen. Remu on ottanut Hakkaraisen hyvin vastaan. Jos silmä välttää, koira yrittää päästä nuolemaan vauvan naamaa. Ilmeisesti tuommoinen maitonaama maistuu vastustamattomalle.

Aa ja Bee silittelee ja sylittelee Hakkaraista. Olen aika ihmeissäni miten helposti pieni on ottanut paikkansa tässä touhulassa ja miten koko paletti on jotenkin helposti hallittavissa. Tänään isot olivat uimassa ja Cee ja Hakkarainen päiväunilla. Minä ja Ukko tassuteltiin keittiön ja olohuoneen väliä huokaillen "kuinka rankkaa tää pikkulasten hoitaminen onkaan... otatko kahvia ja saanko nyt lukea sen sanomalehden?" ;D No tilanteillahan on tapana muuttua, siispä nautitaan näistä hetkistä nyt tämmöisenään. Eiköhän tässä parissa viikossa päästä taas ihan normaaliin kohellukseen ja saatte taas lukea kirosanoja ja maastapakoajatuksia.

Sitten asiaan! Olen melko varma, ettei kummallakaan ollut tarkoitus itkettää minua, mutta niin siinä vaan kävi, että itku tuli. Te olette ihania kerta kaikkiaan! Sydän menee ihan sykkyrälle!

Villikissa lähetti minulle ja Deelle/Hakkaraiselle ihanat sukat talven viimoja vastaan. Kyllä meillä nyt passaa tassutella, kun varpaat pysyy takuulla lämpimänä:) Kiitos!


Liskonainen lähetti paketin, jossa oli Deen oma ensiluuta.


Ensiluudan mukana tulleet ohjeet kuuluivat näin:

Ensiluudan käyttöohje

Tämä luuta on tehty varta vasten herra Deelle. Ensin ajattelin tehdä varren katajasta, mutta tulin siihen johtopäätökseen, että se olisi saattanut olla liian jämäkkä materiaali tässä tapauksessa. Siis päädyin pihlajaan, joka joustaa tarvittaessa ensilentojen hätälaskuissa, mutta on kuitenkin riittävän jäykkää vaativampaankin harjoitteluun.

Luudan harjakset on valittu mahdollisimman monipuolista lentoa silmälläpitäen. Totta kai tarvitsemme tuttua koivua, jolla lentoon saadaan riittävä vakavuus. Yksi kuusen oksakin on tarpeen, ihan suunnassa pysymisen vuoksi. Raita ja pihlaja taas takaavat joustavuuden tiukimmissakin käännöksissä ja hätätilanteissa. Paju antaa sitkeyttä koviakin myrskyjä varten. Männyllä, joka kaiken keskelle laitetaan, saadaan parhaat automaattiohjausominaisuudet, jos lentäjää alkaa joskus kesken matkaa väsyttämään.


Ne muutamat muut varvut jääköön vielä salaisuudeksi, sillä liiallinen tieto lentovälineen ominaisuuksista saattaa johtaa hinkuun viritellä menopeliä liian varhain. Tämähän on todellakin vasta ensiluuta, jolla pääsee vähän kurvailemaan, ei mikään ahdettu turboluuta, jolla vilistetään galaksista toiseen. Nuo salaiset varvut ovat lähinnä siksi, että niillä pääsee takaisin kotiin, jos sattuu eksymään, mutta niitä voi myös käyttää muuhunkin matkailuun. Niiden käyttö vaatii kuitenkin erillisen ammattitutkinnon, ja vähintään kymmenen vuoden kokemuksen lentämisestä.


 • Turvallisuusohjeet
  1. Ensiluudan kanssa ei saa käyttää kahvipannua.
  2. Ensiluudalla ei saa kyyditä kavereita, kissa käy.

  3. Ensiluudan nopeusrajoitus on 17.31m/s.

  4. Ensiluudan mukana toimitettavia turvallisuusvälineitä ei saa poistaa.

  5. Ensiluudan huollon saa tehdä vain valtuutettu luutakorjaamo.

  6. Ensiluudan kunnossapitoon saa käyttää vain alkuperäisiä varaosia.

  7. Ensiluutaa ei saa laittaa mikroaaltouuniin.

  8. Ensiluudalla saa lentää vain sopimukseen merkitty omistaja.

  9. Ensiluudan painorajoitus on 22kg (mukaan lukien Kissa ja matkatavarat).
  10. Luutaan merkittyjä maksimi G-voimia ei saa ylittää.

  Lisäksi on huomioitava seuraavat erityisehdot:

  ENSILUUTAA EI MISSÄÄN TAPAUKSESSA SAA LAINATA KENELLEKÄÄN.

  ENSILUUTAA EI SAA KOSKAAN JÄTTÄÄ LOJUMAAN LATTIOILLE.

  JOS ENSILUUTA KATOAA, ON OTETTAVA HETI YHTEYTTÄ VALMISTAJAAN.


  Luuta laitettiin roikkumaan meidän sängyn vierelle (jotta lentoharjoituksiin pääsee livahtamaan vaikka öiseen aikaan äidiltä salaa;)) ja ohjeet kehystin tauluksi. Mukana tullut heijastin kiinnitettiin vaunuihin:)

  Terveisin: Akka ja Herra Hakkarainen, jolla on housuissa kakkarainen.

  Uskokaa pois, isot veljet riimittelee jotain kaikista vauvan lempinimistä ja nimiehdotuksista;D

  8 kommenttia:

  Aimo kirjoitti...

  Voi suloista vauvaa! Syytän hormoneja, mutta voisin vaikka heti pyöräyttää uuden.

  Inkivääri kirjoitti...

  Voi mikä ihana vauveli ja suloista vauvaelämää ja hauskoja ja lämmittäviä lahjoja:)

  Villikissa kirjoitti...

  Oi ihanaa vauvaelämää! Kiva kun isommat pojat ovat ottaneet noin hyvin vauvan vastaan. Onko C näyttänyt mitään mustasukkaisuus oireita?

  Hih, täällä naureskelen tuolle ensiluudalle, niin ihana juttu. Mistä lie Liskonainen onkin keksinyt noin mainion idean. :) Ja nuo ensiluudan käyttöohjeet saavat suupielet ylöspäin. Supersuloinen!

  PS:Lähettämäni kortin on tehnyt Piisku ( http://piiskun.blogspot.com/ ) Itse en osaa tehdä noin nättejä kortteja.

  liskonainen kirjoitti...

  tässä vähän vastaan villikissalle:

  olen deen haltiakummi. haltiakummit ovat AINA noitia, yleensä sellaisia lämpimiä ja kilttejä, niin kuin minäkin. oli siis itsestään selvää että lunastan lupaukseni ja opetan deen/herra hakkaraisen (entäs se heinälato-orkesteri?) lentämään. ensin turvallisesti luudalla, sittemmin ehkä pyyhkeellä... katsotaan.

  tärkeintä on kuitenkin yhteinen ilomme ikiomasta blogivauvasta ja koko perheen ilmiselvästä onnesta.

  hakkarainen kakkarainen housuissa.... tsihi-hiii...

  Patonki kirjoitti...

  Oioioi miten ihana luuta liskonainen!! Saako sun ideaa muokaten lainata?

  Tottahan Dee sekaan sujahti kivuttomasti, ekan jälkeen kun kaikki vauvat tulevat jo valmiiseen taloon. Ai, mutta voihan sekin aiheuttaa hämminkiä....:S

  liskonainen kirjoitti...

  sorry, akka, lainaan taas laatikkoasi...

  patonki:

  velhovuoren vanha emäntä olisi kovin otettu jos supisuomalainen, hämäläinen luuta lähtisi euroopan valloitukselle!

  täten siis valtuutan sinut eteläisen euroopan viralliseksi luudan valmistajaksi. yksinoikeudella, tietenkin.

  Sipulix kirjoitti...

  Mahtava luuta! Ja ihana ajatus sen takana :D hyviä lentohetkiä kakkaraiselle, eikun Hakkaraiselle.

  Tööt!

  Hanni kirjoitti...

  Mikä nappisilmä siellä killittää :) Kauniit sukat olettekin saaneet varpaita lämmittämään. Ja liskonaisen luuta on yliveto. Joko harkat on aloitettu?