3.11.09

Roope ja Reetamari.

Pojat ovat nimenneet vauvan Roopeksi. Ja Kaapoksi. Ja Veikaksi. Rakkaalla lapsella jne.

Jotakuinkin 27 vuotta sitten olin kesäloman vietossa mummolassa. Kävimme paikallisessa ossuuskaupassa ja näin hyllyllä maailman ihanimman nuken. Kaalimaan kakara- Karoliinan (nykyisin kulkee nimellä Reetamari). Tarrauduin kaksin käsin hyllyn reunoihin ja kieltäydyin jyrkästi poistumasta kaupasta ilman nukkea. Mummo houkutteli varmaan kaikin mahdollisin keinoin (karkkia, limsaa jne.), mutta päättäväisesti olin pitänyt kiinni hyllystä. Lopulta mummo sai houkuteltua minut ulos ossuuskaupasta ilman nukkea sillä verukkeella, että keräisimme "kolehdin" ja palaisimme seuraavana päivänä ostamaan nuken. Illan pyysin rahaa niin papalta, kuin enoiltakin ja sain kuin sainkin nukkeen tarvittavat rahat kasaan. Se maksoi monta sataa markkaa. Illan tuhersin itkua, koska olin varma, että joku ehtii ostamaan Kaalimaan kakaran ennen minua.

Ei ehtinyt. Niin alkoi yhteinen taipaleemme Karoliinan kanssa. Karoliina oli joskus minun teini-ikäni aikaan sukulaistytöllä lainassa ja siitä reissusta on muistona sahan jälki nenän pielessä. Toissa iltana ompelin käden takaisin paikoilleen Ceen surressa vieressä sitä, kuinka Reetamarilla nyt sattuu. Cee on imettänyt varsin ammattimaisin ottein Reetamaria, kunnes Aa ja Bee sanoivat, ettei pojat voi imettää. Cee katseli murheissaan lattanaa rintakehäänsä ja totesi, ettei hänellä taida tosiaan olla tarpeeksi maitoa Reetamarille.

Tässä olen nyt sitten toista päivää imettänyt sekä Roopea, että Reetamaria ja vaihdellut vaippoja kahdelle vauvalle. Jos joku olisi sanonut jotakuinkin 27 vuotta sitten, että 32-vuotiaana imetän ent. Karoliinaa nyk. Reetamaria ja neljättä lastani yhtäaikaa täysin vakavalla naamalla, niin olisinko niin hanakasti roikkunut ossuuskaupan hyllyn reunassa?Roope ja Reetamari.

11 kommenttia:

Aimo kirjoitti...

Mitäpä sitä ei äiti tekisi :) Reetamari näyttää olleen ruoka-aikaan kotona.

Hanni kirjoitti...

Hehän ovat kuin kaksi marjaa :) Ja sait sitten tyttövauvankin, eikä tarvinnut edes synnyttää. Tämän pystyin katsomaan itkemättä.

Marjut kirjoitti...

Hihihi ! Reetamari on kyllä ollut ahkeraan tissillä kuvasta päätellen ;)

Ihana Roope <3<3

TaiNa kirjoitti...

Siis oh my god! Onko sun kaalimaan kakaralla keltainen pystytukka?? :D Mullakin on kyseinen nukke, sain sen lahjaksi Ruotsin sukulaisilta, olisinko ollut silloin ehkä neljä vee. Mun kakaran nimi on ihan vaan tuttavallinen 'kakru'. :o)

Villikissa kirjoitti...

Jee, nyt sinulla on kaksi vauvaa! :)
Toiselle onkin maistunut mainiosti äidinmaito, mutta eipä mene kauaa kun D kirii kiinni. ;)

Maija kirjoitti...

Onnea. Kumpikohan sitä maitoa imeskelee enemmän...
Vauvat on niin ihania!!!

Aija kirjoitti...

Vähän on vielä Deellä kirimistä Reetamarin mittoihin ;-) Liikuttavan näköistä, kun nukke on isompi kuin vauva.

Patonki kirjoitti...

Oih, mä olen niin kateellinen. Manguin omaa kaalimaatani monta päivää (yötä, viikkoa jne)... tuloksetta!

Voi Cee rukkaa, mahtoi olla järkytys, sillä kyllähän pieni isäkin (vai äiti?) haluaa lastaan hoitaa mahdollisimman hyvin. Onneksi sijaisimettäjä/hoitaja on niin lähellä :)

Sipulix kirjoitti...

:D mahtavia kuvia! Hyvä kun siellä kaikki hyvin! Cheers!!!!

liskonainen kirjoitti...

jihuuuu!

nyt vissiin voinkin esitellä luudan käyttöohjeet kaikelle kansalle... voinhan?

ja deen pitää muistaa että reetamaria ei saa kulettaa luudalla, vain kissaa.

Eeva kirjoitti...

Ihana potretti :)

<3