19.4.10

Ihmisiä paikallaan.

Kiitos edellisen postauksen kommenteille, hyviä pointteja tuli esiin:) Ja huolestuneille kansalaisille huojentavaa tietoa- en ole hakeutumassa mukaan politiikkaan;D

Viime viikolla Ceellä oli hammashoitajalle aika. Been kanssa siellä hammaslääkärillä laukataan kuuden viikon välein, thanks hammasraudat. Kolme ja puoli vuotta pojalla on ollut yöraudat ja ehkä, ehkä ensi syksynä niistä päästään. Bee ei ole pitänyt urakkaa juuri minään ja onkin huolehtinut sekä raudoista, että hammaslääkäriajoistaan kiitettävästi. Viimeksi, kun sieltä Been kanssa lähdimme poika totesi minulle, että: "Mulla on kyllä maailman paras hammaslääkäri ja sen apulainen!" (Onko vähän iso kiitos 10-vuotiaalta pojalta? NO ON!) Kun menimme Ceen kanssa hammashoitajalle ja tämä Been lääkäri sattui kävelemään ohi, oli ihan pakko pysäyttää ja kertoa, mitä Bee sanoi. Luulisin, että hammaslääkärit saavat harvemmin kiitosta ja ylistystä:)

No siis Ceen hammashoitajalle meno olikin jo ihan eri juttu. Ensiksikin poika sanoi jo lähtiessä, että ei aio avata suutaan, eikä ainakaan sanoa AAAAA. Saman poika kertoi ilmoittautumisluukulla ja myös hammashoitaja sai ensimmäisenä kuulla, että hampaita ei sitten aiota näyttää ollenkaan. Itsellä jo vähän tympäisi, mutta hoitajapa olikin tosi ovela. Sanoi vaan, että: "No ei minulla sinun suuhun kyllä tarvitsekaan nähdä, me tässä jutellaan äitin kanssa ja sitä paitsi olisin vain laskenut montako hammasta sinulla on, mutta ei sen ole niin väliä!" Ja jutteli sitten minun kanssa hampaidenharjauksesta jne. Cee meni jännän näköiseksi ja alkoi kyselemään tuolista ja instrumenteista. Hoitaja sanoi, että jos haluat voit kokeilla tuolia vaikka äidin sylissä... Ja niinhän me istuttiin tuoliin ja hurruteltiin ylös, alas, pötkölleen, istumaan. Instrumentteja hoitaja esitteli, että tässä on peruutuspeili ja tässä sitä ja tätä, mutta ei niitä ole tarkoituskaan laittaa suuhusi, jos et halua. Hämmästyttävää, mutta niin poika tahtoi välttämättä peruutuspeilin suuhunsa ja hoitaja laski: 20 kaunista hammasta!

Kun olimme lähdössä, niin Cee sanoi ovella: "Oli tämä kyllä jännittävää, mutta mukavaa!"

Kotiinviemisiksi hoitaja antoi uuden hammasharjan, parin kertakäyttöhanskoja ja hengityssuojaimen! Voitteko kuvitella, että meillä leikittiin sinä päivänä hammaslääkäriä;D? "Deellä on niin kauniit ikenet!"

S.A.

Ps. Bee täyttää tänään 10 vuotta. Sankari on oksentanut+ripuloinut viikonlopun, kuumetta 38-39 astetta:( Pitkäänkö noro itää? Tässä on oltu vähän jännässä, mutta vielä ei ainakaan kenelläkään muulla ole mitään...

9 kommenttia:

Marielisa kirjoitti...

Onnittelut Beelle! Paranemisia!

Hienoa kiitosta kyllä poika antoi hammaslääkärilleen ja apulaiselle! =)

Meillä on kummallakin tytöllä ollut nuo yöraudat ja hattua täytyy nostaa, miten hyvin tytöt niistä itse alusta asti huolehtivat.
Esikoinen aikoinaan jännitti hl-käyntejä niin, että 6-vuotiaana jopa oksensi vessaan heti päästyään pois huoneesta...

Minttu kirjoitti...

Onnittelut Beelle!!! Toivottavasti jo paranemaan päin.

Ei se itoaika taida muutamaa päivää pidempi olla.

Hanni kirjoitti...

Voi että, on nuo hammaslääkärit ja hoitajat muuttuneet sitten entisaikojen. Jopa Esikoisella oli vielä sellainen kamaluus, vanha täti hammaslääkärinä, että siinä pidettiin poikaa väkisin tuolissa, ja suu kammettiin sormin auki. Jostain syystä pojalla on elinikäinen kammo.. Ja valitettavasti noro voi elää aika pitkäänkin, mutta ensimmäiset tartunnat on odotettavissa 1-2 vrk kuluessa. Jos hanskat kädessä desinfioit oksennus- ja ripulipinnat, niin taidatte olla pelastettuja. Terveisin erittäin sairasta Tokaksvanhinta melkein viikon hoitanut äippä, joka nämä tiedot luki paranemista odotellessaan netistä.

Sirpa ja Kollo kirjoitti...

Teille on osunut lapsia ymmärtävä hammashoitaja! :)

Pikkutyttönä tein äitini kanssa monta turhaa hammashoitolareissua, kun en suostunut avaamaan suutani. Kun lopulta saivat tutkittua hampaani sain muistaakseni tarroja/kiiltokuvia palkinnoksi. :) Tästä on kyllä vuosikymmeniä aikaa.

Patonki kirjoitti...

Mitenköhän minä pääsisin teidän hammashoitajalle? Taitaisi kammot jäädä kun pääsisi hurauttelemaan tuolilla ja vain tutkimaan. Vai lisäisikö tieto tuskaa tässäkin tapauksessa...

Onnea Beelle!

liskonainen kirjoitti...

suuret synttärionnet beelle!

stansta kirjoitti...

Paljon ONNEA Beelle!
(Hammaslääkäristä en jostain syystä kommentoi..)

Dee kirjoitti...

Aina kun täällä käy, tulee hyvä mieli. Peruutuspeili hammaslääkärissä... hih! Täytyypä kertoa lapsenlapseni äidille tämä.

Toivottavasti eilinen synttärisankari pian paranee!
Mukavaa kevättä teidän perheelle!

Anu kirjoitti...

Voi miten on ollut ihana hammashoitaja!!! Tuollaisia kaikkien pitäisi olla ettei lapsille tulisi elinikäisiä traumoja hammashoidosta. Minun ikäisillä niitä on todella paljon!