8.4.10

RÄYH!!!

No niin. Minulla ei ole enää yhtään ystävää, eikä kukaan tässä talossa rakasta minua. Äänikin meni ihan käheäksi, kun huusin persereiästä asti. Joo-o. Siivouspäivän tuhdit tunnelmat.

Ukko sanoi isoille pojille, että siivoavat huoneensa kunnolla. Ja aikoi tarkistaa työn jäljen. Minä aloitin keittiöstä ja olohuoneesta. Pojat siivosivat nopeasti (HUHUU! KUKA USKOO, ETTÄ KAATOPAIKKA MUUTTUU AAVIKOKSI VIIDESSÄ MINUUTISSA?) Menin viemään olohuoneesta leluja lastenhuoneeseen ja 1. kirjahyllyssä kirjat oli pinossa, eikä suinkaan pystyssä. 2. Pöydän alla oli ihan s****nasti pölyä. (KUN EI SINNE YLLÄ IMURILLA!!! Huom. kyseessä normaalikokoinen kirjoituspöytä eikä mikään barbin imuri) 3. Villasukat kirjahyllyssä Kalevalan ja karttakirjan välissä (IHAN V***N VARMAAN SE AAMULLA MUISTUUKIN MIELEEN!!!) 4. Kumisaapas pilkisti patjan alta! (Tulvaako ne odottaa?!)
***Tässä kohtaa desibelit nousi maksimiin--->Ukko säntäsi paikalle ja riemastui minulle (kuulemma hän aikoi hoitaa poikien kanssa sen lastenhuoneen) VITTU, siinä vaiheessa minä kuvainnollisesti nousin seinille ja karjuin Ukolle, että: "Tälle teidänkin siivomiselle on aivan (saatanan) sama ja yksi (vitun) hailee, kun enemmän työtä teettää kaivaa ne toppahousut sieltä tyynyliinan sisältä pois kuin, että minä ne alunperin veisin sinne naulakkoon ja nyt sopii sitten häipyä silmistä, kerää ne lapset autoon ja mene vaikka (vittu) ajamaan liikenneympyrää ympäri, jos ei mielikuvitus muuhun riitä. Ruokaa en (saatana) tänään laita, koska MINÄ SIIVOAN ja vihaan teitä kaikkia niiiiiiiin paljon (paitsi Nipaa)."

No, sillä eläimellisellä raivolla huitaisin kämpän järjestykseen ja kaikki jätkät+ukko kävelee pitkin seinänvierustoja kevyttä pintahengitystä hengittäen edelleen. Tällä hetkellä istun parisängyn päällä ja yritän tasata sykettä. Taidanpa illan päälle vielä käydä jossain ajelemassa (vaikka sitten *vittu* siellä liikenneympyrässä). Hah, samaan syssyyn sattui soittamaan keikkatyöesimies, eikä ollut yhtään vaikeaa muodostaa lausetta: "Voin oikein mielelläni aloittaa työt vaikka heti, jos mahdollista buukkaa 3 viikon turnee jonnekin ja niin tiukalla aikataululla, etten ehdi edes pieraista Susikairaan päin!"

Ukko jossain välissä yritti tupista, että heillä oli täällä niin siistiä Been kanssa pääsiäisenä. Joo-o, näyttää/tuntuuhan se siistiltä, jos vaatimustaso on se, että tiskikaapissa on yksi puhdas lautanen ja kulkuväylää huoneesta toiseen on 30 senttiä. Väliäkö sillä, että altaassa on likaisena tusina lautasia ja romuvuori seinänvierustoilla on puolitoista metriä.

Huh, jotenkin puhdistava tunne, kun ihan vakavasti ajattelee tunkevansa imurin jonkun (käyttäkää mielikuvitusta kenen) takapuoleen, eikä pelkästään sitä imurin putkea, vaan koko laitteen eikä edelleenkään mitään barbin imuria vaan ihan oikean ison imurin.

Nyt pulssi on kai jo alle 200, mutta aion olla varovasti lähestyttävä koko loppupäivän. 99 % ajastani olen kuitenkin melko rauhallinen, sopuisa ja rakentavasti keskusteleva joten 1 %:n verran saan olla hullupäinen, raivoava ja kertakaikkisen vittumainen ämmä.

JA sitä paitsi, päivä jää kuitenkin muistoihin mitä kauneimpana, sillä käytiin päivällä katsomassa maailman suloisinta 5 päivän ikäistä tyttövauvaa!

Pyydän anteeksi lukuisia kirosanoja ja kommenttilootaan ei tod. kannata nyt laittaa mitään: "Ukko kuitenkin yrittää... Ukko sentään siivoaa... Ukko laittaa ruokaa..." Ei jumankauta auta.

Susikairan AKKA.

Ps. Meillä käyneet tietää, että minun vaatimustaso siisteyden suhteen ei missään tapauksessa ole kohtuuton.

25 kommenttia:

Amalia kirjoitti...

:))D

Kimmeli kirjoitti...

Mahtavaa!!!!
Siis ihan oikeesti! Mie kun olen luullut, että vain minä pystyn siihen eläimelliseen raivoon. Miten lohduttavaa. Seuraavan kerran ku taas tytisen, niin voin lohduttautua, että kyllä ne muutkin osaa :D

Villiviini kirjoitti...

Hyvä, Hyvä, HYVÄ!!!!

Ofelia kirjoitti...

Ah, Susikairan Akkakin SAA raivareita! =D

Hanni kirjoitti...

Tuota taidetaan tarkoittaa, kun puhutaan apinan raivosta... Mutta kyllä se ukko parhaansa... köh, mie meen nyt!

Unikas kirjoitti...

*standing ovation*

Hehkuvainen kirjoitti...

Kumisaapas patjan alla O_o. Kyllä sietääkin räyhätä.

Villikissa kirjoitti...

:)

Anitta kirjoitti...

Minä kerran kannoin kaikki väärässä paikassa olleet tavarat roskikseen. Senjälkeen alkoi huushollissa aina raivoisa tavararoiden korjuu kun otin pölynimurin esille.

Kyllä sitä pitää akan kuin akan joskus ääntään korottaa. Eihän se ääni edes pysy kunnossa, jos aina vaan hymistelee.

stansta kirjoitti...

"Tulvaako ne odottaa"... *reps*

liskonainen kirjoitti...

voisit vähän tarkkailla mitä miesväki kuuntelee.... "tennissukka kirjahyllyssä...."

jestas sittenkin!

Minttu kirjoitti...

Ihanata, ihanata =) =)

En oo onneks ainoo joka kääntää nupit kaakkoon siivouspäivinä. Ja ei, en tarkoittanut nyt stereoita.

ihanathaasteet kirjoitti...

No melkein puhdistui ilman täälläkin päin :) Mä saan varmaan huomenna hieman raivota - täällä kun siivotan perjantaisin ja sata varmasti tyttöjen huoneesta löytyy siivouksen jälkeen kirjahyllystä sukkia ja sukkalaatikoista näitä limanuljaska-kumiklöntti-leluja ja sängyn alta kassi jonne on kerätty kaikki mitä ei jaksettu laittaa paikoille jne...

ihanathaasteet kirjoitti...

..Siis, puhdistui ILMA (ei ilman).. kielipuolisuuden lisäksi teen aivan uskomattoman määrän naurettavia kirjoitusvirheitä ihan VAHINGOSSA .. (uskoo ken halluu)

Anne kirjoitti...

Ihan kuin meillä :-P

TaiNa kirjoitti...

HYVÄ AKKA!!! :D

Ja ihan asiasta toiseen, se liikenneympyrä.. jos tarkoitat sitä ympyrää mitä luulen, niin muistan vuosi sen jälkeen kun se tehtiin sinne, mun piti rehvata veljeni siinä absilla ja se eksyi matkalle!!! Hahahaa xD Se oli niin hämääntynyt siitä, että SIELLÄ on ihan oikeesti LIIKENNEYMPYRÄ :D :D

Pelagia kirjoitti...

Kuulostaa perin tutulta... Viimeksi tänä aamuna kohta 13-vee sai kuulla kunniansa - eilen aamulla käskin siivota huoneensa kuluvan päivän aikana, eikä vielä tänä aamuna ollut valmista. Että sitä jaksaa ihmetellä, että jätkä painaa kyllä hallin kaukalossa vaikka kolme tuntia yhtä soittoa pienen mustan kumilätkän perässä, mutta ei saa taskareitaan paikalleen, vaan pinoaa ne 30 cm:n päässä olevalle hyllylle kasaan sen sijaan...

Ruska kirjoitti...

Voi Akka, miten paljon sanottavaa minulla olisi tähän, mutta taidan jättää väliin. Otan niin kovasti osaa, että voisin tulla kanssasi ajelemaan siihen liikenneympyrään - mieluummin vielä vastakkaiseen suuntaan...

Sipulix kirjoitti...

:D elä lyö -kysyn silti- onko sulla alkanu menkat???

Hauskaa viikonloppua siistissä talossa! Pyytäsin sut hermokahveille jos asuisit vähän lähempänä. Nyt tyydyn vaan olemaan kaveri ja


nauramaan. Hyvä akka! Siistiä tuli!

Anonyymi kirjoitti...

Osaat sentään purkaa tunteesi, etkä pidä niitä sisällä - sulla on pms -
kyllä se siittä taas -
hannah

Anonyymi kirjoitti...

Ihan parasta taas : )

Ja NIIIIIIN tuttua! Nuo kirosanat kuuluvat ehdottomasti asiaan, kun pohojosessa ollaan, hih hih..!

Minna, myöskin pohojosen akka (entinen sellainen fyysisesti, psyykkisesti aina)

Pirjo kirjoitti...

Vaikuttaa ihan meidän siivouspäivältä... Huoh!

Niinu kirjoitti...

Mä laitan isännän lukeen tän,
jos sitten löytyis ymmärrystä?!
Miten se voi vaan olla niin v***n
vaikeaa muille,se siivoominen?
Ketään ei täälläkään jaksa kiinnostaa,saatetaan vaan todeta että vähän on tahmeeta tossa lattialla(?)mutta ei pyyhitä pois!
Uskomatonta!
Mutta raivo auttaa,saa hommat nopeasti tehtyä!
Mitään palkintoa ei kuitenkaan ole tiedossa,sama homma eessä ensi viikolla...

Myrkytar kirjoitti...

Meillä käydään samanlainen sota siivouspäivinä. Sillä erotuksella, että meillä huutaa mies minulle. Minä siivoan kyllä, silloin kun on ihan pakko, miehellä sotkun sietokyky on paljon alhaisempi. Ja juu, meillä kirotaan ihan yhtä paljon.

Pellon pientareella kirjoitti...

:)

Mun täytyy silti tunnustaa, että taidan kuulua tuohon poikien jengiin... Toivoisin tuollaisen akan tänne siivoamaan, ja oisin ihan vaan hissun kissun pois tieltä :-o. Ja ostaisin sitten jotain hyvää jälkkäriksi.