24.4.10

Rakentasko pyramidin?

Kipaisin tässä päivänä muutamana kirjastossa. Lapset odotteli autossa ja sanoin, että aikaa menee 2 minuuttia. Kahdessa minuutissa kahmaisin puolenkymmentä kirjaa summanmutikassa kainaloon. Kannattaa muuten joskus tehdä noin- voi nimittäin tulla ottaneeksi kirjoja, joita ei ehkä muuten lainaisi.

Nyt olen tässä silmän ymmyrkäisinä lukenut: "Seitsemänkymmentä maailman ihmettä"/ Chris Scarre. Kuvia ja kertomuksia mm. terrakottasotilaista, pyramideista, Pääsiäissaaren patsaista, Stonehengestä jne. Voi hyvänen aika sentään! Kyllä sitä on kaikenlaista juolahtanut mieleen ihmisillä:O

Kerroin pojille vuoropuhelutyyliin näistä projekteista:

Jätkä1: Mä oon tässä miettiny yhtä juttua.
Jätkä2: No, kerro?
Jätkä1: Aattelin, että alettasko pirruuttaan rakentaa semmosta rakennusta? Tekis niinku neliön siitä pohjasta ja lähtis sitte siitä kaventaan sinne ylöspäin, nii että huipulle tulis vaan yksi kivi.
Jätkä2: No sehän kuulostaa metkalta. Meinasitko korkeenki tehä siitä?
Jätkä1: No aattelin mää, että mitä sitä turhaa mitää pikkujuttua tekee, että jos vaikka 150 metriä tulis korkeudeksi ja yksi sivu olis sen 230 metriä. Miltä kuulostas?
Jätkä2: No jo vain, mitä sitä turhaa mitää pikkusta kivikasaa pykää. Tehään vaan semmonen vähän rouheempi. Ookko nää laskenu pitkäänkö siinä menis?
Jätkä1: No jos saahaan muutama kaveri mukkaan, ni eikait siinä pitäs mennä ko 23 vuotta.
Jätkä2: Montako kaveria aattelit, että tarttetaan?
Jätkä1: No joku 30000.
Jätkä2: No eikait siinä! Säpätäänpä rakennus pystyyn!
Jätkä1: Laitettasko sille nimeks vaikka Pyramidi?
Jätkä2: Jep! Laitetaa vaa!

***

Kuunteli ne näitä juttuja ihan vakavissaan, mutta en ole ihan varma oliko se "ihmetys" niistä jutuista vai ihmettelikö ne kuinka hullu äiti niillä on...

***
Sitäkin jäin miettimään, että on se kyllä kumma juttu, että meillä on ollut jotain puoli vuotta taulu odottamassa seinään pääsyä. "Mut ku pitäs hakee ruuvi ja pitäs ottaa porakone ja pitäs ruuvata ruuvi seinään ja varvistella sen verran, että ripustais sen taulun siihen naulaan." (+ Jos olis tosi viitseliäs, niin voisi tietysti palauttaa sitten sen porakoneen paikoilleen).

***
Luin eilen Ceelle iltasaduksi Eläinystäväni kirjaa, jossa oli piirrettyjä rottia (siis hyvin suloisia ja vaarattoman näköisiä), mutta Cee kauhistui, käänsi kirjasta viisi sivua eteenpäin ja sanoi: "Jatketaan tästä. Hyi, kun ne rotat oli rumia ja likaisia! Älä aukase enää sitä sivua!"

***

Leppoisaa lauantaiehtoota toivottelee
S.A.

5 kommenttia:

Unikas kirjoitti...

Oi kun mukavaa kuulla, että muillakin on taulun kaltaisia "ikuisuusprojekteja". Monikerroksinen tarjoiluvati jota käytin viime lokakuussa odottaa edelleen keittiön avohyllyssä, mikron vieressä laittoa kaappiin pinon alimmaiseksi, varsinaiseen säilytykseen...

ziriliini kirjoitti...

Mukava lueskella teidänkin arkisista touhuista.

Ja kaikilla varmaan noita ikuisuusprojekteja riittää. Minullakin. 2 taulua on odottaneet seinälle päätymistä jo 8 kk ja saavat odottaa edelleenkin... Jos vaikka huomenna? :D Tai joskus...

Nana kirjoitti...

Lainattavat kirjat kannattaa valita juuri noin :)
Kiitos hauskasta pyramidijutusta!

Anitta kirjoitti...

Yh-hyh niitä rottia, sanon minäkin.
Olin eilen ja tänään lemmikkimessuilla ja en kyllä mennyt rottia tiiraamaan.
Pyramidin rakentaminen olis kyllä ihan jees.

Tirru kirjoitti...

Minulla odotti 2 vuotta taulu naulaa ennenkuin mies laittoi sen seinälle. Pitkät on hermot mulla... Taulu tuli kolmen sarjaan, ja reikä oli takana hankalasti, joten itse en olisi suoraan ja samalle etäisyydelle saanut.