23.4.10

Perrrrjantai.

Eilen oli -siivouspäivä-. En vieläkään oikein ymmärrä, miten se eilinen sujui niin hyvässä hengessä. Aloitimme, kun isot lähtivät kouluun. Talvikamppeet: monot, luistimet, pipot, hanskat, villavaatteet toimitettiin varastoon ja voi miten tulikaan lisää tilaa! Ihmeellistä! Pari jätesäkillistä(!) poisheitettävää, rikkinäisiä leluja, suuren suuria askarteluja (olisihan niitä ihanaa säilyttää muistona, mutta joku hollihallihan niille olisi kohta vuokrattava). Ukolle selvitin sitä toissaviikon kilahdusta ja syitä. Sanoin, että siivous itsessään ei nyt ihan niin kamalaa ja vastenmielistä ole, mutta se, että kun siivoan, niin:
1. Joku kävelee kannoilla ja vaatii vastausta johonkin; Saako viikkorahaa? Tai kyselee: Mitä vois tehä?
2. Yksi istuu sohvalla ja raapii persettä, toinen löhöää nojatuolissa ja kaivaa nenää... Mitä vois tehä?
3. Kun moppaan, niin joku pässi rontostaa heti mopatulla lattialla. Siitäkin huolimatta, että olen sanonut: "Oletteko nyt käyneet vessassa, mahat on täynnä? Minä moppaan nyt olohuoneen ja keittiön, tästä ei kävellä!" Siitäkin huolimatta jostain käsittämättömästä syystä joku unohtaa, että lattia on juuri mopattu. Ainii, mä ihan unohdin!
4. Jos pyydän viemään pyykit, niin joku kerää vain omat vaatteensa, jos pyydän keräämään lelut, niitä ei tyypillisesti ole käyttänyt kukaan. "En kerää, en oo levittäny, ei oo mun jäljiltä..." Ja tässä kohdassa sitten yleensä alkaa se minun kirkumisvaihe, jolloin kerron: "En minäkään ole näitä 130 senttisiä kalsareita käyttänyt, enkä siis myöskään pese, kuivaa, tai viikkaa niitä!!!" (Joo-o. Säälittävää, että mie alennun tuolle asteelle.)

Ukko ei kommentoinut tätä toteamusta millään tavoin, mutta kun pojat tulivat koulusta, Ukon ohjeistuksella koko kolmikko (Aa+Bee+Cee) painuivat pihalle. Ukko oli Deen kanssa ja minä sain siivottua loppuun:)

Nyt sopisi vaikka tulla ratsia kotiin. Ihme tavarakasat on poissa, henkihieverissä olevat kukat saatettu autuaammille multamaille, tyhjät putelit ja purnukat heitetty menemään. Tietämättään poliisi saattoi lausunnollaan vauhdittaa monen kodin kevätsiivousta. Ottamatta sen enempää kantaa siihen murhaoikeudenkäyntiin, niin mietityttää kuitenkin se kategoriointi; ei ole normaalia, jos koti on sotkuinen. Ei ole normaalia reagoida tietyllä tapaa, vaan pitäisi reagoida toisin. Suru, murhe, kauhu, pelko- miten siitä kukaan voi sanoa miten siinä pitää reagoida? Joo, varmasti kyllä on tiettyjä toimintamalleja, jotka toistuu usein, mutta ei kuitenkaan aivan kaikki reagoi ihan tismalleen samalla tavoin. Onneksi en ole tuomari, enkä mikään lautamies *huoh*.

Iltamyöhällä värkkäilin Homer Simpson-kakkua synttärisankarille. Tänään on kekkerit. Muista tarjoiluista keskusteltaessa käytiin tämmöinen keskustelu:
Bee: Pitää olla donitseja!
Äiti: Donitseja, ok.
Bee: Semmosia missä on reikä keskellä. Ei semmoisia renkaanmallisia.
Äiti: Täh? Siis minkälaisia?
Bee: Semmoisia missä on reikä keskellä!
Äiti: Ai hillomunkkeja?!
Bee: Eikä! Muistatko, kerran ostin pussin niitä pahoja donitseja, missä ei ollu sokeria ja koviakin ne oli.
Äiti: ...*miettii, miettii, miettii* Ai rinkeleitä?!
Bee: No just niitä ei, vaan niitä donitseja missä on reikä keskellä, eikä niitä renkaita!

Ihan helppo juttu! Reikä keskellä, muttei rengas;D

Näillä sitä sitten mennään viikonloppua kohti! Mitä mainiointa perjantaita kaikille teille! Tuntuu, että päivä on jo puolessa, kun koko perhe oli hereillä 5:30. KOKO PERHE! :O

S.A.

7 kommenttia:

Anne kirjoitti...

Milläs aikavyöhykkeellä te elätte? :-o

TaiNa kirjoitti...

Hehee, minä mietin ihan samaa kun luin sitä lehtijuttua. Jos sotkuinen koti tarkoittaa, että on murhaaja niin täällä kirjoittaa sit varmaan yks sarjamurhaaja..! ;D

ihanathaasteet kirjoitti...

Meillä tällä hetkellä talvikampeet kasassa sohvalla ja pari säkkiä talvikenkiä ja luistimiä eteisessä. Toivon, että minäkin olisin herännyt 5.30 - niin olisin ehtinyt jo viemään ne varastoon ja mikä tärkeintä, olisin saanut toista tuntia siivota ihan rauhassa...

Kimmeli kirjoitti...

Toi murhaaja tuntuu minussakin olevan, jos tsekkailee meidän huushollia. Koko ajan silti kävelen ympäriinsä ja siivoan!! Siis loputonta ramppaamista ja sitä raivoomista, että just ku on imuroinut, joku tulee sisään KENGÄT jalassa :(

Hehkuvainen kirjoitti...

Hyrgh, onpa teillä ollut aikainen aamu :/. Mutta paljonhan siinä ehtii kun aikaisin aloittaa :).

Loistoidis, että miehet menevät pois tieltä ja jaloista kun sinä siivoat. Näin säilyy sopu ja rauha :).

Ihanaa viikonloppua koko porukalle!

Patonki kirjoitti...

Tuli mieleen tuosta poissa jaloista: viime kesänä ystäväni (mies) oli meillä kylässä. Imuroin ja pesin lattioita ja viikkasin pyykkiä ja samalla hoisin vauvaa ja yritin hätistellä ystävää pois jaloista sotkemasta. Hän tokaisi siihen: 'ihan kun asuis vielä äidin kanssa'. Huoh.

Siispä hyvähyvä Ukko!

Eeva kirjoitti...

Kohta numero 4 oli tismalleen meidän perheestä, ja sun kommenttis takaisin lapsille oli just kuin omasta suustani. Plus että mä vielä ryyditän vielä lisää sanomalla, että tasan kaks minuuttia aikaa siivota ja sitten minä haen jätesäkin.