12.2.09

Järjen käyttö sallittu kielletty?

Susikairassa oli pieni ongelma yhdessä paikassa. Oli liian vähän parkkipaikkoja. Kerronpa tässä tarinan nyt siitä miten Susikairassa ratkaistaan tämmöiset ongelmat. Huom. esimerkki muutettu pienempään mittakaavaan.


Jos teillä olisi omakotitalo ja pihalla yksi parkkipaikka, se riittäisi hyvin teidän omaan käyttöönne sillä oletuksella, että teillä olisi vain yksi auto. No, jossain vaiheessa ajattelisitte, että lisäparkkitila olisi ihan kiva juttu (esim. vieraille), joten päättäisitte kaivaa montun. Kaivaisitte juuri sen kokoisen montun, että siihen mahtuisi yksi auto. No periaatteessahan teillä olisi nyt kaksi parkkipaikkaa. Siellä montussa toinen ja toinen siinä missä ennenkin, montun päällä. Hieno juttu! Pienillä toimilla saitte kaksi paikkaa yhden sijaan. Vaan älkääpä huoliko! Saatte äärimmäisen hienon idean ja ajattelette rakennuttaa leikkimökin siihen montun päällä olevalle toiselle parkkipaikalle. Jos nyt sattuisi niin, että vieraanne haluaisivat yöpyä leikkimökissä vierashuoneenne sijaan.


Teillä olisi kaksi naapuria, jotka kumpikin haluaisivat osallistua leikkimökin rakentamiseen. Siitähän leimahtaisi mahdoton epäsopu, kun naapurit eivät voi rakentaa yhdessä. Toinen naapuri vaatii leikkimökin rakennusoikeutta itselleen. Toinen ei taas hyväksy, että se toinen rakentaisi sen leikkimökin. Te ette itse rakenna sitä leikkimökkiä, ettekä toki yritä hankkia ketään kolmattakaan rakentamaan sitä leikkimökkiä. Paras pöljyyshän sitten onkin siinä, että kukaan ei saa tehdä muutamaan vuoteen mitään siihen parkkipaikalle, eikä siihen takuuvarmasti saa parkeerata autoakaan. Alkuperäinen ongelma (parkkitilan riittämättömyys) on ennallaan ja lisäksi ollaan saatu uusi ongelma. (Joskus, kun leikkimökki ehkä on valmis, leikkijät ovat siirtyneet uusille hiekkalaatikoille- kukapa sitä rakennustyömaalla viihtyisi?)

Hurmaavaa, sanoo Akka.

7 kommenttia:

Eeva kirjoitti...

Siis ei voi olla totta!!!!!! Ei, eihän, sano ettei!!

Susikairan akka kirjoitti...

Valitettavasti on ja mittakaava projektilla on huomattavasti suurempi.

Villiviini kirjoitti...

Aatelin tässä tulla yökylään, jos sopii? Ja toistekin.

Susikairan akka kirjoitti...

Hei Villiviini=) Tervetuloa yökylään ja saa meillä käydä päiväkahvillakin;)

Sipulix kirjoitti...

Joo, määki voisin tulla, laitan ensin auton kuoppaan ja sitten itseni pussiin leikkimökkiin....sähän voisit tuota kehitellä ja tuoda sinne ajanilaisia turisteja (ne tykkää kaikiseta jännästä) ja hieroa sopua hyvällä pisnesidealla...?

Sipulix kirjoitti...

sii JAPANIALAISIA turisteja (töissä salaa kirjotan niin tulee näitä lukikompia).

Anne kirjoitti...

Ookkos kokeillu mitä tulee hakusanoilla "Akka on".
Esim.
"Akka on muuten lähes valkoinen - hopeanharmaa - mutta sen jalat ja korvat ovat mustat."

HAASTANkin sut tekeen sen saman kyselyn. Linkistä löydät ne ohjeet.