25.11.08

Mitä jos...?

Mitä, jos alkaisi itsekin toimia niin kuin lapset? Kulkisi aina juoksemalla. Hyppelisi huonekalujen päältä toiselle ja yli- konttaisi alta! Missään tapauksessa ei kuitenkaan kulkisi koskaan suoraan. Pyörällä ajaisi ojan pohjaa myöten ja hyppäyttäisi kivetyksien yli. Liiraisi sivuluisua kengät jarruttamisesta pohjattomina. Kaivaisi estoitta nenäänsä. Ei huolehtisi märistä hanskoista tai kengistä. Mitä sen on väliä, jos lenkkarit jäätyy eteisen lattiaan?

Vaatisi kaupankassalta vaihtorahat 5 senttisinä, koska silloin tuntuisi olo rikkaammalta. Makoilisi lattialla ennen töihin lähtöä ja huutaisi: Minen taho! Riisuisi vaatteita sitä mukaa, kun joku toinen niitä yrittäisi sinulle pukea. Söisi mielellään paketillisen dominoja aamupalaksi. Piirtäisi mustekynällä itselleen viikset aina, kun kynän käsiinsä saisi. Keinuisi tuolilla ja selälleen mätkähdyksen jälkeenkin keinuisi tuolilla aina vaan. Pyytäisi ravintolassa lautaselleen porkkanoita ja saatuaan ne, alkaisi kovalla äänellä vaatia niitä välittömästi poistettaviksi. Tehostaisi pyyntöä vippailemalla porkkanoita vierustoverien lautasille. Heittäyttyisi huolettomaan tilaan, jossa eniten päänvaivaa koituisi siitä, että mistä saisi tikkarin? Puhuisi lakkaamatta. Vaatisi asioihin selityksiä. Epämääräisiin selityksiin selkeämpiä. Ja vielä selkeämpiä. Kulkisi yöt peiton ja tyynyn kanssa ja kyhnäisi jonkun kyljessä. Tunkisi varpaita suuhun.

Pyörittelisi huvin vuoksi silmiä päässään ja irvistelisi itsekseen. Yrittäisi katsoa kieroon mahdollisimman pitkään. Tekisi "kainalopieruja" ilahduttaakseen muita. Painisi ystävien kanssa paremman tekemisen puutteessa.

Taidan aloittaa siitä viiksien piirtämisestä.

Kokeilkaapa joskus vaikka vain miettiä (jos ette uskalla kokeilla), että mitä jos kesken kokouksen hypähtelisi tuolilta toiselle ja penäisi perimmäistä vastausta: Miksi? Miksi? Miksi? Tunkisi suunsa täyteen pullaa ja katselisi kieroon. Tai mitä, jos joku muu alkaisi yhtäkkiä käyttäytyä ihan kuin lapsi? Halpaa ja hauskaa ajankulua;D

S.A.

Sarjassa Valvontakameran kertomaa:

1. Kotiin unohtuneen koulukirjan haku- pillimehua paluumatkalle matkaevääksi.

2. Autotallista haettu kolme tyhjää pulloa, palautettu kauppaan ja ostettu yksi(!) tikkari.

10 kommenttia:

Inkivääri kirjoitti...

Heh, olisi hauska kokeilla:D

Susikairan akka kirjoitti...

Siitä vain rohkeasti, Inkivääri;D

eija kirjoitti...

Hei, mietin juuri tuota samaa viime maanantaina, kun olimme lapsenlapsen syntymäpäivillä. Ainakin kaloreja kuluisi rutkasti enemmän ... ;D

Ruska kirjoitti...

Heh, hienosti kuvattu - tutulta kuulostaa :) Mutta tunnustan, että kokouksissa minulla tulee juuri tuontyylisiä impulsseja. Penkillä seisomista ja miksi miksi -juttua olisikin hieno kokeilla. Harmi, kun en ole töissä tätä nykyä...

Teillä on ihanan tarkka valvontakamera :D

Anonyymi kirjoitti...

noniin.. :D tämähän on ihan kivaa ajatella noin. kiitos kommenteistasi ja ihanaa, kun kävit lukemassa. täällä kovasti odotellaan pikkuneitiä tai -herraa. isikin on ihan hermostunut ja miullaki tuo masu pyöristynyt. kiitos myös osanotoistasi, kyllä tästä eteenpäin mennään!

liskonainen kirjoitti...

hauska ajatusleikki. muudan ystäväni tosin aikoinaan , ollessaan valtuutettuna eräässä Xkaupungissa kyllästyi tyystin isojen poikien kähmintään ja vei - ihan totta! - korillisen lasten hiekkaleluja valtuustosaliin, siis kokoukseen. olisinpa ollut näkemässä.

Hannele kirjoitti...

Vähän aikaa sitten tuli kirjaston ovella vastaan pappa pienen tytön kanssa. Tyttö pysähtyi kynnykselle, ja pomppasi tasajalkaa kynnyksen yli. Mie tulin kynnykselle, pysähdyin ja pomppasin myös tasajalkaa yli. Se tuntui jotenkin mojovalta. Voisi kokeilla muitakin pienten lasten juttuja. Mutta valvontakameraa en meille tahdo, murkkuikäisten touhuista en halua ihan kaikkea tietääkään.

Pankin talkkarit kirjoitti...

Hauskaa! Olen miettinyt ihan samaa, kuinka äkkiä ihminen kiikutettaisiin hullujenhuoneelle, jos hän käyttäytyisi kuin lapsi. Heittäytyisi kokouksessa lattialle parkumaan, jos ei saisi haluamaansa.

Isäntä on itse asiassa yhtenä tehokeinona lasten kiukuttelulle esittänyt joskus peilinä miltä he näyttävät: naama irvessä puinut nyrkkiä tai hyppinyt tasajalkaa. Lapsilla unohtuu usein oma homma kokonaan, ja sitten alkaa naurattaa.
Ei tosin pokka tahdo pysyä itselläkään ü

Anonyymi kirjoitti...

Hehehe,saipahan taas makeat naurut heti aamusta (: t. sys

Susikairan akka kirjoitti...

Sys=) Ehdin pelätä, että pelottelin sinut matkoihisi jutuillani. Hyvä, ettei niin käynyt! Olisi jo Joulu!