18.12.08

Osta poro.

Aamukaffeen aikaan...

Ukko:...myhäilee silmin nähden tyytyväisenä...
Minä: No?
Ukko: Keksin mitä ostan Jouluksi.
Minä: No?
Ukko: Poron!
Minä: *aha* No, sehän onkin... aikamoinen idea.
Ukko: Siitä voi antaa kaikille jotain! Mahtava idea, eikö vaan!?
Näen sieluni silmin itseni pilkkomassa poronruhoa ja taiteilemassa pakettikortteja.

Riehakasta Joulua Mummolle! (paketista paljastuu sorkka)
Lämpöistä Joulua C:lle! (talja)
Maukasta Joulua Veljelle! (sisäelimiä)
Onnellista Joulunaikaa Naapurille! (hännän töpö)
Jollekin iäkkäämmälle sukulaismiehelle voisi antaa sarvet ja raastinraudan, "askartele poronsarvijauheesi itse".

Hmmm. Ukon idea ei tainnutkaan ihan typerä. Ensi vuonna voisi ostaa sonnin. Seuraavana possun. Kyllä vaan, kerää koko sarja=D

Poroista tuli vielä mieleen, että jos olisin poronainen, niin korvamerkiksi valitsisin "molemmat-korvat-tyvestä-poikki". Olisipa Moskun hengessä helppo merkkailla kaikki kohdalle sattuvat porot omikseen.

Että tämmöistä tänään. Suotavaa olisi kuulon palautua, alkaa mennä aika villiksi mietteet näin omassa seurassa ollessaan;D

S.A.

10 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Tässähän aivan innostuu ideasta. Haepas teurastamolta kasa lehmänsarvia, niistä saa oivalliset lahjat koko suvulle vauvasta vaariin - lehmänsarvesta voi kätevä emäntä askaroida mm. tuttipullon vauvaikäiselle, torven soittotaitoiselle, kuppaussarven vaihtoehtolääkinnästä kiinnostuneelle, reikäleivän reiän irrottajan kotileipurille... taivas rajana! Sitten kun ollaan pidetty se askartele oma pahvimies -kurssi, niin sitten pistetään pystyyn 101 tapaa käyttää lehmänsarvea -kurssi. Kursseista kiinnostuneiden kannattaa ottaa yhteyttä Susikairan ja Myrskynkorvalan työväenopistoiden rehtoreihin. :)

Amalia kirjoitti...

Ihan vaan uteliasuutani kysyn. Mitä aiot isellesi jättää :]

Susikairan akka kirjoitti...

Hyvä rehtorikolleeka!!!XD Tästä saadaan kyllä mukavasti lisää kurssitarjontaa;D Lisäksi tämähän on varsin ekologista... kierrätystä ja hyötykäyttöä viimeisen päälle!:D Voi mainiota!

Amalia, korvat tietysti! Mielellään toimivat;D

Pirjo kirjoitti...

Hehee, loistava idea... Ja onhan näitä elikoita, mites ois jonain vuonna strutsi?!? Eikös niitäkin näillä(kin) leveysasteilla elele. Strutsinpuuhkaa kehiin ;)

Susikairan akka kirjoitti...

Mahtavaa Pirjo! Tästä saadaan vielä varsin kattava jouluntoivelahjasarja;D Strutsin munasta paistaa munakasta vähän suuremmallekin porukalle välipäiviksi!

Pilviharso kirjoitti...

Päivää, että pätkähti! Tulin vastavierailulle...

Vai että poronlihamietteitä. Meitä mietitytti lampaanliha vähän aikaa sitten. Ystäväni soitti, että nyt sen puolikkaan pässin voisi hakea, on lahdattu ja toimitettu pilkottavaksi lihakauppiaalle. Vähän aikaa kelasin, että mikä pässi, kunnes muistin. Kesäisessä saunaillassa isäntäperhe tarjosi puolikasta lammasta (niitä oli monta kokonaista kasvamassa) ja TalonMies saunasta pehmenneenä sanoi, että joo meille otetaan sitten. Unohdettiin koko asia, kunnes teurastusaika tuli. Siinä sitten palasia pakastettiin ja ihmeteltiin, että mikähän osa se tämäkin on. Vaan niitähän voisi jakaa joululahjoiksi myös...!!!

Susikairan akka kirjoitti...

Heh, Pilviharso=D Täällähän voisi perustaa vaikka semmoisen vaihtarikerhon; Salainen teurastusystävä= STY

Hannele kirjoitti...

Mie ehdotan kuulovammaisena ihmisenä siulle, että tarkistat kaikki vähänkin oudot lausumat heti tuoreeltaan. Mikä mahtoi olla OIKEASTI Ukon joululahjaidea. No, ei se porokaan huono idea ollut... vähän ehkä... erilainen.

Susikairan akka kirjoitti...

Hannele, se oli poro;) Ja nyt se on ostettu, mutta onneksi se oli sopivina osina- ja lämminsavustettuna!

Anonyymi kirjoitti...

No nyt mää viimeistään repesin! *Salainen teurastusystävä* - uaahhaahhaa!! Nyt on pakko lopettaa nauraminen ja ryhdistäytyä tai ukko tilaa mulla piipaa-auton. Alohomora