12.1.09

Kaurapuuroa lapsille.

Huhhei! Luulen, että saatan olla hengissä. Olen nukkunut viikonlopun aikana yhteensä 11 tuntia, siis 7-9 tuntia liian vähän. Olen tuhlannut rahaa ja kuten kunnollisen perheen äidin kuuluukin, vain itseeni!


Ajelin siis perjantaina kotiin kylään. Nappasin siskon sieltä mukaan ja menimme serkun luo suunnittelemaan lauantain juhlia. Join hmmm. Siiderin. Glögiä noin kolme mukia ja kuohuviiniä. Suunnittelupalaveri kesti 4 tuntia, joista yleiseen juoruiluun ja hihittelyyn käytimme aikaa 3 h 55 min. Ja suunnitteluun 5 minuuttia. Leivo sinä piirakkaa ja minä leivon myös. Tee sinä salaattia. Mennään huomenna puoli neljältä kaikki porukalla kauppaan.


Lauantaina lähdimme päivällä siskon kanssa kaupungille shoppailemaan. Löysin aivan hurrrrrmaaavia juttuja! Sellainen kauppa kuin NP-collection oli uusi tuttavuus. Löysin ihanan mekon ja jakun. Kaikista hurmaavinta siellä oli -70% laput! Sitten löysin aivan käsittämättömän makeet MaijaPoppas-kengät. Ne oli aika tarkalleen 2 numeroa liian suuret minulle, mutta niin ihanat, että ostin ne ja pohjalliset ja tungin varpaisiin vielä pumpulia. Laitan heti kohta näistä hankinnoista kuvia, kunhan ehdin kuvata ja siirtää kuvat tänne=)


No shopatessa tuli nälkä ja menimme "Comicoon". Jostain syystä tilasimme 2 suurta lautasellista semmoisia sormin syötäviä keräilyeriä. Jalapeno-chilipoppersseja, kaikenlaisia muitakin taikinoituja juustopallukoita, dippejä, ribssejä, kanaa, ymsymsyms. Oli hyvää, täyttävää ja olimme pahasti aikataulusta jäljessä. Piti soittaa ruokakaupan edessä odotteleville, että voitte te mennä jo sisään, kun meillä menee tässä vähän nyt aikaa... Tulimme siihen tulokseen, että Comico=Koomikon tyyliin kuuluu myös koominen tyyli tarjoilijoilta. Tilasimme limsat ja tarjoilijan niitä tuodessa hän kertoi siskolle, että: "Sun pilli tippu tonne lattialle!" Me jäätiin odottelemaan sitä uutta pilliä, mutta ei sitä koskaan tullut. Kostoksi kopioitiin drinkkivinkki ruokalistasta. Tässä vaiheessa kello oli 16 ja menimme nopsaan sinne ruokakauppaan. Koska meillä oli vatsat ihan pinkeänä, ei tietysti tehnyt enää mieli mitään ruokia ja illan menua typistettiin minun kohdaltani, eli ei tarvinnut leipoa;D


Ostettiin siis salaattitarpeet, sipsit, dipit ja kulutimme aikaa kaupassa, koska äiti piti hakea töistä 17:30, eikä olisi kannattanut enää lähteä ajamaan kotona mutkin ja palata heti kohta hakemaan äitiä. Käytiin Alkossa ostamassa vähän valkoviiniä, punaviiniä ja ne drinkkitarpeet. Tapettiin lisää aikaa ja mentiin äidin työpaikan pihalle odottelemaan. Odoteltiin reilu 15 min ja soitin äitille, että: Missäs oot? Kotona! Missäs te ootte? No täällä sinua hakemassa... Hupsista, eli olisimme voineet mennä tekemään salaattia ja käymään suihkussa sen sijaan, että tappamalla tapettiin aikaa...=D


No, koska vieraille oli sanottu, että klo 18 aloitellaan, niin meinasi tulla kiirus tyttärillä... Sehän meni sitten niin, että äitille nakattiin salaattivehkeet... viittisitkö...? Ja tyttäret kävi suihkussa ja heti kohta tulikin vieraat. Tosin hyvinkin tutut vieraat. Eli meitä oli äiti+äitin 2 siskoa ja edellämainittujen tyttäret yht. 4 kpl. Lehmäenergiaa! (Tämä oli aivoitus siitä drinkkivinkistä, kun siinä oli nimittäin pirtelöpohja ja ruokakaupassa ajateltiin, että jos vähän oiotaan ja ostetaan niitä PowerCow valmispirtelöitä- lisää vain viina!)


Veli sanoi jo aiemmin, ettei aio ottaa mitään, kun tosiaan maanantai täytyy olla Armeeniassa, eikä ole kivaa, jos on huono olo. Veli lähti evakkoon kaverinsa luo. Ihan fiksusti ajateltu. Myös iskä lähti evakkoon. Lehmäenergiaa taisi olla ainakin desibeleinä mitattuna liikaa. No, sitä perinteistä hervotonta naurua, vähän syömistä ja aika paljon juomista. Drinkki oli suuri menestys! Eli pirtelöä (suhteella 1 litra maitoa ja 1 litra vaniljajätskiä= riitti 10 drinkkiin) ja 2 cl Baileysiä ja 2 cl Kahluaa per yksi drinkki. Sekoitetaan. Juodaan. Sekoitetaan. Juodaan. Sekoitetaan.


Illalla 23 aikaan vaihdoimme osoitetta, että työtä tekevä äitimme pääsi nukkumaan (työvuoro sunnuntaina) ja seuraavassa osoitteessa oli niin karaokevehkeet kuin salskeaa miesseuraakin (tosin kaikki joko sukulaisia tai jonkun sukulaisen puolisoita). Ilta/yö/ja lähes aamukin kului nopeasti. Puoli viideltä väännyin jonkinmoisella kierteellä kotiin nukkumaan.

Niskat oli aamulla ihan tajuttoman kipeänä. Pää ei, ihme kyllä. Heräsin ja nousin puoli kymmeneltä syömään Iskän keittämää kaurapuuroa. Kaurapuuroisena jatkui sunnuntaipäiväkin, kun mietimme kuinka mahduttaa 1,5 kg:n kaurapuuropaketti jo muutenkin täyteen matkalaukkuun. Päädyimme ratkaisuun, että lähetämme kirjekuoressa siskolle aina viikkoannoksen. Katsotaan kuinka nopeasti pääsemme jonnekin tullin tutkimuksiin omituisten jauhekirjelähetysten johdosta. Lisäksi vielä serkkupojan vinkki: Valmiisiin annoskaurapuuropakkauksiin voi lisätä veden suoraan siihen pussiin. Ei tule kuin 1 lusikka tiskiä. =D

Kaiken kaikkiaan niin mukava viikonloppu, että Lehmäjengi päätti pitää uusinnan heti ensitilassa, kun se vain on mahdollista!

Sisko saateltiin koneelle ja onnistuin jopa olemaan itkemättä... melkein. Kotimatkalla sitten vähän niiskutin. Kotona oli kaikki hyvin ja siistiä. Sauna valmiina. Letut paistettu. Ja Ukko tarjoili tervetuliaisdrinkin minut nähdessäni. TUOREMEHUA=D

Ja sain kuin sainkin salakuljetettua salarakkaan kotiini. Myrskyn korvassa mainittu Maple Joe asuu nykyään meilläkin. Smak!

Tänään rankaisin itseäni aamulla hallilla. Kärsi ruumis, kyllä olet nauttinutkin! Peppu on kovin hellänä ja tekee mieli... Kaurapuuroa!

Haasteisiin vastaan pian, nyt teen taas välillä töitä.

S.A.

6 kommenttia:

liskonainen kirjoitti...

tulikohan siinä nyt varmasti kaikki....?

tervetuloa maan pinnalle ja arkipäivän tahkoamiseen tolleen levänneenä ja freessinä... kjäh,kjäh

Anne kirjoitti...

On sulla ollut hienot vapaat. Niin sitä pitää. =D

Tää vanhanahka on vähän ulalla:
Myrskyn korvassa mainittu Maple Joe asuu nykyään meilläkin.

Mikä Myrskyn korvassa ja kuka Maple Joe ?

Ruska kirjoitti...

No onhan ollut hieno viikonloppu. Naisenergia jyllännyt oikein kunnolla :)

liskonainen kirjoitti...

juur lähti hinaajat laivan kyljestä cherbourgissa. sitten vaan ulapalle, astu laivaan!

Nana kirjoitti...

Kuulostaa täydelliseltä viikonlopulta... :)

materials kirjoitti...

Read your article, if I just would say: very good, it is somewhat insufficient, but I am still tempted to say: really good!
runescape gold