13.1.09

Kuusi asiaa minusta ja vähän päälle.

Minut haastettiin kahdelta taholta (Siskotuu ja Pilviharso) kertomaan 6 sattumanvaraista asiaa itsestäni. Öh. Pitäisikö minun nyt kertoa 12 asiaa? Kokeillaan nyt ensin löytää 6.

1. Rakastan ruokaa. Ei ole mitään, mitä en suostuisi maistamaan. Minusta on mukava katsella ruokaohjelmia, lukea keittokirjoja, vaihdella reseptejä kavereiden kanssa. Mutta olen ehkä vain keskinkertainen ruoanlaittaja ja leipurina täysin onneton. Tämä johtuu kenties siitä, että sovellan ja vaihtelen ruoka-aineita mieleni mukaan. Joskus tulee hyvää, yleensä jotain ihan kamalaa.

2. Minulla on kynsifobia. Ei siis koske omia kynsiä vaan toisten. Jos minulle kuvailee yksityiskohtaisesti esim. kynnen litistymisen tai irtoamisen, saatan vaikka oksentaa. Jos näen paksuuntuneen varpaankynnen tuntuu, että pyörryn. Veri tai katkennut käsi ei aiheuta mitään tuntemuksia.

3. Minut on helppo houkutella mukaan. Kaikkeen. Syöksyn tuulispäänä pienkonelennolle. Melomaan. Koskenlaskuun. Uusiin työkuvioihin. Innostun 100 lasissa lähes kaikesta. Voin myös muuttaa suunnitelmia noin sekunnissa. Kaikki mahdollisuudet on aina avoinna ja pidettävä aina avoinna.

4. Itken usein. Yleensä kuitenkin nimenomaan ihmisten hyvyydestä. Kauniista sanoista ja teoista. Elokuvissa purskahdan usein itkuun ns. väärässä paikassa. Maailman pahuus tai ihmisten julmuus ei suista minua niin tolaltani kuin hyvyys ja pyyteettömyys.

5. Minua vaivaa lyhytmuistinmenetys. Unohdan asioita ja hukkaan tavaroita. Hetkeksi. Lisänimi Dori on jäänyt leijumaan perääni. (Varmaan kaikki, jotka ovat katsoneet "Nemoa etsimässä" muistavat tämän.) Muisti palaa kyllä pätkittäin ja hetkittäin olen ajantasalla, kampeet tallessa, kunnes taas....

6. En tee sunnuntaisin mitään. Järkevää tai hyödyllistä ainakaan. Tämä ei ole "pyhitä lepopäivä"-juttu, vaan ihan laiskuus=) Jos on pakko tehdä jotain sunnuntaina, laiskottelen lauantain.

7. Tulen toimeen lähes kaikkien kanssa ja usein minulle kerrotaan hyvinkin vaikeita ja henkilökohtaisia asioita. Mutta itse en saa aina ulos itsestäni mitään. Jään usein miettimään, etten kehtaa kertoa minua painavaa asiaa toiselle, ettei toisen taakka siitä suotta lisääntyisi. Onneksi on niitä ystäviä, jotka puskee päälle niin kauan, että saan purettua murheeni sanoiksi.

8. Tykkään rakentaa palapelejä. Ratkoa älypähkinöitä. Rakentaa legoilla. Tykkään purkamisesta ja kasaamisesta.

9. Minulla on tarve lukea lähes tauotta. Iltaisin, aamuisin, vessassa, ruokapöydässä (tuoteselosteita) ja tykkään bongata kirjoitusvirheitä. Jos minun pitää sisäistää jokin tärkeä asia, se pitää olla paperisena. En miellä esimerkiksi sähköpostia tai netistä haettavaa tietoa kovin tärkeäksi, jos en saa sitä paperisena versiona. Näitä tärkeitä on mm. sängyn alla vino pino.

Jokohan tässä olisi tarpeeksi sattumanvaraisia asioita?

Ja tähän piti haastaa kuusi (6) mukaan... Koitan nyt miettiä kuka ei olisi tätä tehnyt... Niin ja 6 asiaa riittää, minä taas vähän innostuin;D

Sipulix
Alohomora
Riepu
Purppura
Amalia
Heidi-Orvokki

S.A.

8 kommenttia:

Marjut kirjoitti...

Voi sulla oli ihania juttuja, tuo Dori tyrskähdytti kyllä pikkasen ;)

Siskotuu kirjoitti...

Kynsifobia! Kaikkea sitä kuuleekin kun vanhaksi elää =). Miten kummassa oletkaan saanut sellaisen kehitettyä itsellesi *piilottaa omat kyntensä selän taakse vaivihkaa*. Rivien välistä siis en voi olla lukematta, että sinulla on ihanat hyvinhoidetut, pitkät, hartaudella viilatut ja lakatut upeat kynnet itselläsi. Nyyh. Tää on kade.

Sipulix kirjoitti...

Otan haasteen vastaa...minä puolestani jyrsin kynsiä (oksensitko jo?)...yritän päästä siitä eroon...huonolla menestyksellä...auttaiskohan tollanen fobia?

Ruska kirjoitti...

Mukava luettelo sinusta. Innostuminen uusiin lajeihin ja palapelikohta menivät lähes yksiin kanssani. Paitsi pienkonelennolle en hevin lähtisi.
Tuo kunnon viikottainen lepopäiväsi on todella viisasta! Kertoo, että osaat kuunnella itseäsi! Tavaroitten katoaminen on toisarvoista... Tekevälle sattuu :)

Stansta kirjoitti...

Ihanaa, joku muukin stoppailee kirotuhäröihin...Vaikka kyllä tiedän, että broidikin menettää kiinnostuksensa leffaan jos jonkun sanan perään on tullut kolme samaa vokaaliaaa...Kaiken huippu lienee kesä-Seiskat tuolla saralla..?

Terveisin eräs, joka myös tunkee parhaillaan sormia reisien ja tuolin väliin kysiään piilottaen... :(

Stansta kirjoitti...

Hih hii...kannattais varmaan käyttää tuota esikatselua ainakin kun kommentoi kirjoitusvirheitä...hups...KYNSIÄÄN piilottaen siis! *nolo*

Heidi-Orvokki kirjoitti...

Voi apua, minkä haasteen pukkasit! :D Mä yritän selvitä... ;D

Pilviharso kirjoitti...

Arvasinkin, että sinulta pesee! Taidat olla oikea elämään heittäytyjä, annat palaa täysillä. Kynsifobiasta kuulen tod. eka kerran.