3.1.09

Mamma Mia!

Eilen katsottiin illalla Mamma Mia! Voi, että oli kuulkaas hyvä elokuva! Öh, kun en nyt ollut seurannut median myllytystä tästä elokuvasta... Niin täytyy tunnustaa, että luulin kyseessä olevan Abbaan perustuva ruotsalaisvalmisteinen pätkä. Lisäksi en ole oikein koskaan tajunnut, että musikaaleissa ne laulut vie tarinaa eteenpäin myös. Siispä kaikkinensa elokuva oli aivan mieletön elämys minulle. Itketti vähän, nauratti paljon ja laulatti mahdottomasti!

Tänään heräsin aamusta ennen kahdeksaa ja ajattelin, että voisin pöllyyttää petivehkeitä pihalla. Se mielenhäiriö tyssäsi siihen, että jokaisessa sängyssä pötkötti joku ja en minäkään ihan niin "bitch" ole (vaikka joku väittäisikin), että riepoisin nukkujilta peitot ja patjat kesken makoisten unien.

Istuin sohvalle persiilleni enkä muuten ole noussut tästä koko päivänä! Aika hyvä suoritus?

Ostin viime viikolla jostakin hukkakorista kolme kerää vaaleanpunaista Teddylankaa. Loin mitään ajattelematta puikoille 40 silmukkaa ja jaottelin ne 4:lle puikolle. Kudoin suoraa 10 rengasta ja totesin, että jos olisin tekemässä sukkia niin niistä tulisi liian löysät. Mutta minähän en pura. Joten kavensin silleen, että silmukoita oli seitsemän puikollaan ja kudoin taas 10 rengasta. Puikot oli muuten 7 tai 8, mutta en ole ihan varma, kun mulla ei ole semmoista reikämittaria.

Tässä vaiheessa kaivoin esille seitsemän veljeksen kääreen, josta löytyy kantapään ohje. Tein ihan ohjeitten mukaan kantalapun ja tajusin, että sillä tosiaan on joku syvempi merkitys, jos käsketään nostaa silmukka kutomatta toiselle puikolle (olen tähän asti kutonut aina kaikki eteen tulleet silmukat, koska samalla vaivallahan sen kutoo, kun sitä silmukkaa pitää siirrellä anyway), tulin näin tehneeksi ensimmäisen vahvistetun kantalapun=). Ongelmia ilmeni kohdassa "kudo niin pitkästi, että puikoille jää 9 silmukkaa". Jep, jep. Niitähän oli olemassakin vain 7! Tässä vaiheessa yksi teinineiti heräsi ja kysyin toivorikkaana, että näyttääkö yhtään kantapäältä? No, jos käyttää paljon mielikuvitusta!

Minähän en lannistunut! Siitä vaan improvisoiden eteenpäin... Älkää vaan kysykö mitään silmukkamääriä tai muuta vaikeaa, en todella tiedä mitä tein! Jatkoin kutomista ja puolella silmällä seurasin sitä ohjetta. Pian oltiinkin jo varpaissa menossa=)

No, eka tuli tehtyä ja kun en tiennyt miten olin sen tehnyt, piti luomisenvimmassa sutkuttaa se toinenkin valmiiksi. Teinit epäili, ettei ne pysy jalassa, mutta miepä olinkin ratkaissut jossain aivojen takalohkossa senkin ongelman. Tässä lopputulos:)


Arvatkaapa meenkö ostaan maanantaina kaikki Teddyt 2,5 €:n kerähintaan, kun teinineiditkin tykkäsi näistä. Ja teinit ei valehtele hyvyyttään, koskaan.

Mulla halkeaa kohta pää, kun oon niin tyytyväinen itseeni!

S.A.


11 kommenttia:

Heidi-Orvokki kirjoitti...

On kyllä söpöt töppöset! :)

Ruska kirjoitti...

Mamma mia, olet ihan synnynnäinen lahjakkuus puikkojen heiluttamisessa! Tyylikäs lopputulos ja tiedän, että teinineidit on kaikkein vaativin arvostelijaryhmä.

Katsoin myös elokuvan loppukesästä ja tykkäsin, olen ajatellut katsoa toisenkin kerran.

Villikissa kirjoitti...

Olipas taas hyvää tekstiä.Mies luuli, että tulin hulluksi kun aloin yhtäkkiä yksikseni naureskelemaan.
Onneksi tuo pöllyytys mielenhäiriö meni ohi ja sait rauhassa istuskella sohvalla.Ja mitä siitä oli tuloksena?Tosi nätit sukat!!!Kyllä ottaisin minäkin tuollaiset, näyttää niin suloisen lämpimiltä=D

Siskotuu kirjoitti...

Sievät töppöset!
Meillä teini sai tuon Mamma Mia -leffan joululahjaksi. Itse en ole katsonut, mutta vaikuttaa lupaavalta, jos muutkin siitä tykkää. Teini on kyllä itse katsonut sen omassa huoneessaan läppärillä. Kommentti: "se oli ihan erilainen, kuin luulin". Minun täytyy myös jossain vaiheessa itse ottaa asiasta selvää.

Hipinrouva kirjoitti...

Wau, ihanan näköset töppöset!!! =) Mäkin katsoin Mamma Mian välipäivinä, ihana leffa! Joulupukki toi ko. dvd:n mulle... =)

Hannele kirjoitti...

No mutta sun käsityötaidoillashan ei ole mitään määrää! Sukan kantapää vahvistetulla kantalapulla ja silmukkaluvut omasta päästä, sekä upea rusettikeksintö sukkien jalassa pysymiseen. Olen sanaton!

kukkuluu kirjoitti...

VAU! Vähänks hienot sukkatöppöset! Mä olen niin käsi tossa kutomisessa, että tarviin ohjeet ja sittenkin on välillä hankalaa :) Nyt oon tosin opetellu ne sukat kutomaan ja siitä oon tosi ylpeä.

Eksyin tänne alohomoran blogista, ja mikäs täällä poikkeillessa, sulla on hyvät jutut ja mukava tyyli kirjoittaa :) Taidan tulla toistekin!

Susikairan akka kirjoitti...

Kiitos kehuista=D Niille jotka eivät ole lukeneet aiempaa päiväkirjaani tiedoksi, etten osannut kutoa peukaloa viime lokakuussa, joten valmiit töppöset on aika käsittämätön suoritus minulle:D

Kukkuluu: Tervetuloa=) poikkean vstavierailulla piahkoin!

Pirjo kirjoitti...

Voi että on hienot töppöset. Tahtoo tuollaiset kans! Ongelma on täydellinen osaamattomuus, kaulahuovi on ainoa mikä onnistuu...

Purppura kirjoitti...

Voi jösses ku södet töppöset, mä kyllä kaivan kans puikot jossain vaiheessa esiin! Tosin sukkaa en osaa tehdä, mutta jos säärystimet ?!? Ei voi olla liian vaikeaa...

Saatiin Basistin kanssa Mamma Mia joululahjaksi, mutta ei ole ehditty vielä katsoa sitä. Toiset kehuu taivaisiin, toiset haukkuu maan rakoon -mutta kukaan tutuista ei ole vielä sanonut, että "ihan jees". Eli ainakin se herättää tunteita :)

Anonyymi kirjoitti...

Kylläpäs vain on niiin söpöt töppöset. Pitää alkaa itelläki opetteleen villasukkien tekoa =) Mutta jos ensin opettelisin tekemään vaikka muutat säärystimet-tai käärystimet :D