10.8.10

Hetkellisesti rauhallisempaa.

Lastenhuoneessa oli:

2 puoliparvisänkyä (sis. sängyn, pöydän, kaapin ja laatikoston)
Lastensänky
Kirjahylly (3-osainen, sis. lasivitriinit yms.)
Tv-taso (iso, sis. cd-ritilät, pleikkari, stereot, tv, videot, digiboksi...)
Tietokonepöytä
Sohva
Rahi
Vaatekaappi
Lelulaatikoita

Lastenhuoneeseen jäi suursiivouksen jälkeen:

2 puoliparvisänkyä
Tietokonepöytä
Sohva
Vaatekaappi
Tv- ja pelinurkka, mutta taso vaihdettiin paaaljon pienempään

Huom. Huone on noin 30 neliön suuruinen.

Miten selkeä ja ihana huoneesta tulikaan! Olen niin tyytyväinen, että tuo räjäytys tuli tehtyä. Nyt siellä on tilaa leikkiä ja isoilla pojilla on pöydät ns. selät vastakkain, joten irvistely ja ärsyttäminen on asteen verran hankalampaa.

Pikkulegot löysivät paikkansa vanhasta kapiokirstusta, kansi on sen verran painava, ettei Dee saa sitä omikseen auki.

Lastensänky aseteltiin makuualkoviin parisängyn jatkeeksi ja todellakin sillä on ollut elämänlaatua parantava vaikutus. Aiemmin, kun yritti yöllä kääntää kylkeä, piti nousta ensin seisomaan sänkyyn ja sitten jalkopäästä alkaen luikerrella paikoilleen- mutta ah! Nyt voi vaan kääntää kylkeä! Ihan juhlaa! :)

Aahan jäi mummolaan jo silloin, kun kävimme sen huvipuistokeikan (Beekin jäi, mutta tuli kotiin viikon päästä) ja Aa tuli tosiaan meidän kyydissä vasta nyt sunnuntaina. Sunnuntai-iltana oli jotenkin liikuttava hetki, kun ne istuivat vierekkäisissä keinuissa hiljalleen keinuen ja juttelivat keskenään. Olin menossa kutsumaan iltapalalle, mutta ei sitä hetkeä vaan voinut rikkoa. Istuin kuistin penkille ja katselin, kun isot (mutta silti niin pienet) pojat jutteli ilmeisen vakavia ja tärkeitä asioita. Alle puolen metrin välillä toisistaan, eikä kumpikaan yrittänyt repiä silmiä toistensa päästä:O

Eilen pojat tuumasivat, että olivat ajatelleet ja puhuneet keskenään, etteivät aio enää tapella toistensa kanssa. Ukon kanssa nyökkäiltiin tyytyväisinä ja iskettiin salaa silmää. Eihän tätä kauaa toki kestä, mutta nautitaan nyt niin kauan kuin kestää. ;) Ja voihan se olla, kun Aa menee yläasteelle ja ovat päivisin enemmän erossa toisistaan (ala-asteella luokat olivat vastapäätä toisiaan), niin jonkinlainen sopu säilyisi (IN MY DREAMS).

Tänään on viimeinen kesälomapäivä. Pojat eivät ole harmissaan, kun koulut alkaa. Beekin sanoi, että oikeastaan kivaa, kun näkee kaikki kaverit ja päivät kuluu nopeampaa(!). Lupasin tehdä suklaapiirakkaa ja poikien itsensä päättämää ruokaa (todennäköisesti makaronilaatikkoa siis) viimeisen lomapäivän kunniaksi.Rudolf Ripakinttu alias Maurizio Makkarajalka.

Eipä nyt kyllä kuva liittynyt tekstiin millään tavoin. Tykkään noista Deen silmistä ja jotenkin 
se näyttää minusta puutarhatontulta:)


10 kommenttia:

Elisa kirjoitti...

Voi mikä suloisuus ♥ Kuvasta tulee ihan vauvan tuoksu tänne asti!

Sari kirjoitti...

Kyllä ne tappelut tuossa iässä jo alkavat vähetä. Tuleehan niitä aina, mutta riidattomia päiviä mahtuu mukaan.
Mukavaa koulunalkua!

Paula, Rakkauden talossa kirjoitti...

Ihana nappisilmä, syötävän suloinen!

Minz kirjoitti...

Haa, sitä on sheippailtu huoneita sielläkin! ;D Kyllä se vaan huone joskus piristystä kaipaa - ja tavaroiden poistamistakin (tuota viimeistä meillä enemmän kuin ensimmäistä). Huone on kuin uusi sen jälkeen. :)

Mitä vanhemmiksi sisarukset tulevat, sitä vähemmän niitä isompia "käsirysyjä" tulee - eikä ne "älä tuijota mua!" -tilanteita. Ja meilläkin nämä nuoret jo ihan ovat koulujen alkamista odotelleet, että näkevät kavereitaan enemmän ja saavat jotain puuhaa päiviinsä. Loikoilullakin on rajansa. :D

liskonainen kirjoitti...

aah, olipa taas pitkästä aikaa ihanaa jutella ja kuulla äänesi. varsinkin kun tapaaminen siirtynee taas hamaan jonnekin.

mutta tuo kummimummipoika on sentään hurmaava! Ihan miljoonittain lähetän suukkoja.

Anonyymi kirjoitti...

Aaah, niiin suloinen! Aivan lutunen!!!

Meillä kans odotellaan jo koulun ja päiväkodin alkamista. Näkee taas kavereita ja on päivällä jotain järkevää tekemistä. Ja kun iltpäiväkerhoakaan ei koululaisella ole enää ja koulupäivät ovat vielä niin lyhyitä, jää omille leikeille yms yllin kyllin aikaa. Nuo muksut ei taida tajuta, että niillä taitaa olla mukavimmat ajat meneillään tässä elämässä : )

Minäkin olen ahkerasti siivonnut ja mikä parasta, kasannut kirpparille menevää kasaa (=vuorta). VIHDOINKIN sain sen aikaiseksi ja tuntuu, kuin tonneja lähtisi harteilta pois. Niin suuri helpotus saada tilaa noilta turhilta tavaroilta. Nyt on tosi hyvä mieli ja ihan itsekin ajattelen, että mukavaa kun työt alkaa ja lomat loppuu. Parasta on kuitekin se arki : )

Minna

Hehkuvainen kirjoitti...

Kyllä se kasvaminen ja pieni ero tuo kummasti rauhaa :). Siskon kanssa oltiin pieninä kuin paita ja peppu, teini-iässä sitten kinattiin, ja kun sisko muutti ekana pois kotoa niin rauha palasi :).

Oikein kivaa ja innostavaa koulun alkua pienille koululaisille! Minä selvisin joten kuten ensimmäisestä koulupäivästäni, lukkaritkin saatiin. Onneksi ei näytä ihan tappomeiningiltä.

Pami kirjoitti...

Ihanat silmät!!!!!

(iso) Dee kirjoitti...

Eipä ole ihme, että tykkäät Deen silmistä; niin varmasti tykkäävät kaikki muutkin.

Patonki kirjoitti...

Ihana puutarhatonttu, tuollaisen minäkin voisin ottaa pihalle.

Olit ahkera, hyvä sinä!

Piti vielä jotain viksua sanoa, mutta näin vain katkesi ajatus..