20.8.10

Voi hävetyksen kauhistus!

Lisäys lopussa.

Beellä oli tänään hammaslääkäri (9:30). Sovittiin treffit klo. 9:20 koulun parkkipaikalle. Klo 9:26 pojasta ei näkynyt vielä vilaustakaan. Jokseenkin raivona pamahdin opettajienhuoneeseen, että kuuluttakaa nyt se kakara pihalle tästä talosta ja vähän äkäseen! No sieltähän se putkahti ja selitys oli seuraavanlainen: "No ku se koulun kello on pysähtyny yhteen..."

Joskus ennenkin ollaan oltu "vähän" tipalla liikenteessä, joten koreografia oli selvä. Äiti ajaa terveyskeskuksen ovelle, poika juoksee h-lääkäriin, äiti etsii parkkipaikan ja tulee pikkuveljien kanssa perässä. Onneksi Susikairassa ei tarvitse tyhjää liikennevaloissa seisoskella, vaan poika oli 9:29 hammaslääkärissä ja saattojoukot hieman myöhemmin.

Poika avasi suunsa ja kas, siellä oli joku märkäpahkura. H-lääkäri kysyi, onko se ollut kipeä? "Juu, on se kyllä ollut, sanoin kerran äitille ja kerran isälle ja sit aloin pureskeleen ruoan toisella puolella." *äiti valuu häpeästä penkkiä myöten maan alle, fiuh*

Yksi rautahammas vedettiin irti ja hammaslääkäri sanoi, että yleensä kyllä pyytää vanhemmat ja sisarukset poistumaan toimenpiteen ajaksi, mutta kun te nyt ootte silleen... (Ai mitä?! Vähän outoja? Meillä on korkea sietokynnys? Täh?!)

Kotihoitohjeeksi: jäätelöä! Paaaljooon jäätelöä! No sehän passaa! Poika oli ratketa riemusta, kun "lääkäri määräsi syömään paljon jätskiä"! Epäilemättä tätä noudatetaan säntillisesti.

Varasin samalla Deelle ajan hammashoitajalle ja siihen rytäkkään tuli tietysti viesti neuvolasta: "Oletko muistanut varata Deelle 10 kk neuvola-ajan?" No voihan hiisi, enpä tietystikään. Aika hyvää palvelua, että ystävällisesti muistutetaan, toisaalta kyllä tuli vähän semmoinen olo, että ollaan ihan holhottavia, kun ei mitään eikä ikinä muisteta hoitaa ;)

Kippasin pojan kouluun ja pyörähdin pienempien kanssa ruokakaupassa ja nyt on oikeasti semmoinen olo, kuin olisi jo yhden päivän työt tehty. Eikä kello ole vielä edes kahtatoista!

Huhhei:)

S.A.

*Lisäys! Paskat se mikään rautahammas ollut! Pitkävartinen maitohammas! En ole edes tajunnut, että maitohampaissakin on noin pitkät juuret:O Nyt olen vertaillut Aan ja Been hampaita ja Aakin sanoi, että 4. hammas tuli viimeisenä. Eli ei sitten niin mitään hämärää ole tekeillä. Minä vaan kouhotan;D

10 kommenttia:

eve kirjoitti...

Se viimetipassa oleminen on niin tuttua...
Noinko vaan vetivät rautahampaan pois!? Ja minä kun viimeksi sanoin omasta, sata kertaa paikatusta hampaasta, että ottakaa se jo pois sieltä, niin vastaus oli, että eihän me nyt korjattava hammasta pois vedetä; pelasivat kai omaan pussiin, etteivät työt loppuis..

Susikairan akka kirjoitti...

No minäkin nyt aloin miettimään, että mitä siinä nyt niinku tapahtui? Oliko se hammas niin mätä? Vai olisiko se hammas revitty joka tapauksessa, kun oikomishoitoahan pojalle on annettu ja vieläkin jatketaan. Hmm. Pitää varmaan kysyä sieltä h-lääkäristä.

milli kirjoitti...

Aika haippakka on teilläkin :) Kuule armas Akka....... mitä alkomahoolia siihen vaniljajätskiin lorautettiin ??? :) :) Etkö olekin joskus semmottia maininnut (oli ollu naisten kesken mahtava ilta) vai onko dementtia taas pahennu. Jostain putkahti mieleen tuo, kun lukaisin kuulumisiasi. Jännittävää viikonloppua ;D

Hanni kirjoitti...

Siis oikeesti vetivät rautahampaan? Toivottavasti sen oikomishoidon vuoksi, mutta sittenkin.. mulla on (ja olen sentäs yli 50 vee) ollut kymmenet kerrat märkäpaise hampaan juuressa, ja ne on hoidettu antibiooteilla pois, ja sitten hammas korjattu. Mutta kai ne näki hammaskartasta, että se olisi vedetty joka tapauksessa oikomisen tieltä pois. Oletamme näin.

Susikairan akka kirjoitti...

Voi hitsi Milli, minkä tempun teit, kun tuommoista menit kysymään! Olen ihan selvästi juonut aivoni, kun en ensin edes pystynyt yhdistämään mihinkään tiettyyn naisporukkaan tuota jätskin kanssa lääräystä;D No hetken mietittyäni muistin hämärästi tolskanneeni siskon kanssa näissä merkeissä ja siskon ollessa Suomessa vain tiettyinä aikoina vuodesta, tekstien läpikahlaaminen rajoittui tiettyihin vuoden aikoihin. Drinkkivinkki löytyi niinkin loogisen otsikon alta kuin "kaurapuuroa lapsille"

http://susikaira.blogspot.com/2009/01/kaurapuuroa-lapsille.html

Ja nyt kun tuota aloin muistelemaan, niin mullahan tuli JANO! Heh;D

Hanni! Poika väittää, että se olikin maitohammas, enkä enää saanut ketään kiinni hammaslääkäristä, pitää yrittää maanantaina soittaa uudelleen. Jäi niin vaivaamaan itsellä.

milli kirjoitti...

OI KIITOS,arvasin että muistat !!! Nyt hyppään Tunturin selkään ja suunta kylää kohti :) Mun on ollut tarkoitus kirjottaa Sinulle monesti, että vilaseppa ,mitä oot naputellut 20.10.2008, jos et enää muista ;) heip taas

Susikairan akka kirjoitti...

Hahhaa;D Tasan vuoden päästä eli 20.10.09 "siitä se ajatus sitte lähti"-syntyi;D

Mainiota!

liskonainen kirjoitti...

minäkin muistan tuon juttusi lokakuussa -08. siitähän syntyi sittemmin ihanainen mummikummipoika.

Rosmariini&Timjami kirjoitti...

:D
Me olimme kahden pienimmän hammashoitajalla viikko takaperin.

Siinä hampaita ihaillessaan ja laskiessaan hygienisti naurahti minulle että juuh, koki hänkin eilen oikein kauhun hetkiä:-O
Hän eräältä pieneltä koululaiselta joutui vetämään kaksi maitohammasta pois. Toinen lähti ihan hups vaan oli melkein irti ja toinenkin irtosi helposti mutta siinä olikin valtava juuri.
Hetken aikaa todella oli kylmännyt kun mielessä kävi että oliko se sittenkin RAUTAhammas?????
No onneksi uusi oikea rautahammas oli pilkistänyt ikenestä jo komeasti ja kylmänhien oli saanut pyyhkiä otsalta.

Voin vain kuvitella miten kauhukuvia vilistäisi mielessä tuossa tilanteessa.

Että ei niitä rautahampaita tosiaan huvikseen nypitä ilman pätevää syytä.

Joskus kai vaan se tuleva hammas ei syö sitä maitohampaan juurta edeltään pois, kuten pitäisi. Etenkin varmaan kun hampaat kasvaa suussa jotenkin vinoon.

Tuo teidän arkipuuhailu on niin tuttua. Juuri viime viikolla mietin että vaikka tuo meidänkin hammashygienisti on aivan ihana ihminen, niin varmaan harvaa perhettä hän yhtä usein tapaa, kuin meitä.
Olemme viime aikoina ravanneet siellä kovin tiheään, kun joaisella on jokin "syy" miksi mennään useammin kuin normaalisti.
Kun neljän lapsen puolen vuoden välein jakaa säännöllisesti vuodelle, niin ei ehdi unohtaa missä hammashoitola on!

Neuvolassa vähän sama juttu.
Meillä lapset juhlivat syntymäpäiviä samaan aikaan melkein kaikki ja käymme siis noin viikon välein neuvolassa...kun noissa leikki-ikäisten neuvoloissa on aina jotain testejä jne, jotka kestävät ja olisi aika epäinhimillistä varata koko päivän aika ja istua tapittaa siellä yhtäsoittoa kaikkien kanssa :D

Eiköhän ne siellä neuvolassa ja hoitolassa näe kaikenlaista tosi kummallista, joten ollaan ihan normaaleja asiakkaita. *toiveajatteluako*

Patonki kirjoitti...

Minulle soittivat Espoon kaupungilta ja kyselivät tulisiko Jii hammaslääkäriin. Jouduin sanomaan ei ja hymähtelemään hyvästä palvelusta, ihan kotiin soittavat meilläkin.