11.8.10

Tota noin.

No, niin. Olen nyt sitten tässä hämmästellyt keskustelua siitä, että miten saunomiskisojen kuolema ja vakava loukkaantuminen vaikuttaa Suomi-kuvaan tai mielikuviin saunasta.

Täh?

Siis, jos Saksassa järjestettäisiin bratwurstin nielemiskisat ja joku tukehtuisi bratwurstiin ja toinen melkein- niin ajattelisinko, että bratwurst on saatanasta ja saksalaiset muuten vaan hölmöjä?

No kerronpa, että ajattelisin, että "kyllä sitä pitää ihmisen olla tollo, että tukehtuu makkaransyöntikisassa" ja ihan samaa kyllä ajattelen itsensä hengiltä saunomisesta. Ei kai se nyt makkaran tai saksalaisten vika ole, jos joku ei osaa arvioida kurkkunsa tilavuutta. Tai saunan ja suomalaisten, jos joku älypää ei lähde löylyistä.

Hohhoi.

S.A.

9 kommenttia:

Anne kirjoitti...

Aivan samaa mieltä.

Sitäpaitsi kukapa sitä ulkomailla huomenna enää muistaa, missä tämä tapahtui. Olikohan se jossain Venäjällä vai Hollannissa vai Tanskassa?

Huomenna on jo uudet uutiset.

Nollavaimo kirjoitti...

Ja aamen tälle ! :)

Marielisa kirjoitti...

Nimenomaan! ;)

Kini kirjoitti...

Sillä lailla, ihan asiaa! Suorastaan hämmästyttää, kuinka ei voida koskaan syyttää ketään IHMISTÄ, joita pöhköjä versioita piisaa!!!

Pami kirjoitti...

Minä en ole koskaan voinut ymmärtää tuollaisia kilpailuja, joissa ihminen ei muka huomaa, että on niin äärirajoilla, että kohta kuolla kupsahtaa! Itse ainakin heti, kun tuntuu epämukavalta, siirryn mukavammalle alueelle. No, ehkä minulla ei ole niiiin suurta kilpailuviettiä! Mutta onhan noita kuollut immeisiä härkätaisteluissa ja vuorikiipeilyissä ym.

Olenkohan jo liian kyyninen....

Maami kirjoitti...

Jälleen Akka kulta kirjoitat täyttä asiaa!

Mulla on tullu näistä viime aikaisista jutuista eittämättä mieleen tää wanaha juttu (kertoo minusta niin hyvin tään meidän suomalaisten ajattelutavan ;) ):"
Saksalainen mietti jotta, minkälaisia nahkasaappaita norsun nahasta sais tehtyä. Amerikkalainen näki dollarin kuvat vilkkuvan silmissään arvioidessaan norsunluun arvoa. Suomalainen jupisi itekseen, että mitähän tuo norsu mahtaa minusta ajatella."

Stansta kirjoitti...

Samaa mieltä ja osuva toi Maamin kommentti. :D

jerikonruusu kirjoitti...

Siinä se oli tiivistettynä lyhykäisesti!
Sairas kunnianhimo ja tolkuton kilpailuvietti on huono yhdistelmä lajissa kuin lajissa.

Pirjo kirjoitti...

Se oli siinä, ei tähän asiaan ole lisättävää.