5.8.10

Tää on niin tätä...


Olisi kirjoitettavaa Slovakialaisista liftareista, siivotusta lastenhuoneesta (Ai, että olenkin ylpeä suorituksestani!!!), maalaamattomasta talosta (Hanni; edelleen ollaan Ukon kanssa keskusteluissa mulkoiluasteella, kun "the talonmaalaus" otetaan puheeksi... huom. olemme raaputtaneet ja maalanneet kaksi taloa aikoinaan ja ihan oikeasti en ole niin hullu, että alkaisin alle 1-veen ja 4-veen kanssa siihen puuhaan, en.en.EN.)

Mutta kirjoitankin siitä, kuinka huono äiti olen.

Kuvassa on muuten Cee, eikös sillä ollutkin upea tukka vauvana?

Joo, mutta siis asiaan. Ceellehän on tuottanut vaikeuksia kaikenlainen näprääminen, erityisesti leikkaaminen (paperin ja viivoja myöten! Päiväpeittojen ja kukkien saksiminen on niinkin onnistunut). Luin tässä tuoretta Pirkka-lehteä, jossa oli mainos Muumisaksista. Oikea- ja vasenkätisille.
Oikea- ja vasenkätisille!!!
Semmoinen  veret seisauttava ahaaelämys.
Vasenkätisille.

Aivan. Ceehän on vasenkätinen ja me kaikki muut oikeakätisiä. Luonnollisesti kaikki talon sakset on tietysti oikeakätisille. Oikeasti, melkein itketti- paitsi, että enemmän vitutti, kun olen niin pöljä. Miten tuota en ole tajunnut?! Häh?

Kokeilkaapa piruuttaan leikata vääränkätisillä saksilla ja väärällä kädellä ja pysytellä viivalla. Ei ole ihan kakunpala, ei. (Ja lisätkää vaikeusastetta ja pyytäkää joku vatipää naputtamaan viereen: että leikkaa nyt tarkasti viivaa pitkin, eiku sitä viivaa pitkin, no nyt taas katkesi tähdestä sakara, koitapa olla tarkkana...)

Niitä päiviä, kun tekisi mieli soittaa MLL:lle, ettei minusta ole tähän. Lähettäkää edes joku käsikirja, jossa on joku lohduttava fraasi näihin päiviin...

Käsikirjaa odotellessa laitetaan ajatelmia Lapset ovat lapsia-kirjasta:

Keitä nämä lapset ovat, ja miksi he kutsuvat minua äidiksi?!
***
Lapset siteeraavat sinua harvoin väärin.
Itse asiassa he toistavat usein sanasta sanaan sen, mitä sinun ei olisi pitänyt sanoa.
***
Näihin tunnelmiin tänään täältä Susikairalta.

S.A.

8 kommenttia:

Sanelma kirjoitti...

mutta jos on itse oikeakätinen ei voi hoksata että saksia on monenkätisiä, ennenkuin yrittää leikata vasenkätisen saksilla. Joskus erehyksissä ostin mitään ajattelematta kaupasta yhet. :)

Meillä kylläkin lapsien sakset on semmoiset "muodottomat" että sopivat molempiin käsiin.
---
Mutta liekö harjoituksen puutetta tai jotain meillä ei ainakaan 3,5v vielä leikkaa viivaa pitkin...

Sari kirjoitti...

Olen itse vasenkätinen, eikä silloin ollut saksia vasenkätisille, joten oikealla on pitänyt opetella leikkaamaan. Myönnän kyllä, etten edelleenkään kykene ihan pikkutarkkoihin hommiin, joten hienoa, jos teidän Cee onnistuu oikeilla saksilla.

vilukissi kirjoitti...

Voi jestas kuinka ihanan näköinen muksu!!! Vauhtia ja äksöniä ...

Patonki kirjoitti...

Jiin raivarihuutoa kuunnellessa (iskä lapsivastuussa, äiti saa surffata ;) tännekin voisi tilata sen MLL:n oppaan.

Marielisa kirjoitti...

Juu, kyllähän saksilla leikkaaminen jotenkin onnistuu (?) mutta koittakaapas avata säilyketölkkiä sillä ns.perinteisellä purkinavaajalla vasenkätisesti...ei ihan pala kakkua -kategoriassa sekään puuha ;))

Ihana kuva Ceestä!

Anonyymi kirjoitti...

Ah miten taas niin vapauttava ja ilahduttava kirjoitus, kaikessa tragikoomisuudessaan. Tuntuu että elämässä on edelleen toivoa. Niin kauan, kun on ahaa-elämyksiä.

(iso) Dee kirjoitti...

Hurmaava nuorimies ja ihanan värinen tukkakin! Tunnen yhden punatukkaisen viisivuotiaan henk.kohtaisesti ja toivon totisesti, että tukanväri tulee säilymään.

Tyttäreni on vasenkätinen, mutta en ole kuullutkaan vasureitten saksista. Maailma kehittyy. Hyvä juttu!

Mukavaa elokuuta Susikairaan.

Myrkytär kirjoitti...

Parisen vuotta sitten yritin opettaa ystäväni tytärtä neulomaan. Näytin kädestä pitäen et täältä näin, lanka tuonne ja sit noin. Ja ei vaan menny perille. Päättelin että olen ihan älyttömän huono opettaja. Kunnes tytön äiti kertoi, että tyttö on vasuri. Ei se siis ole ihme ettei homma luonnistunut.