25.8.10

Sähköauto.

Syksy 2010 "Meidän Suomi"-lehdessä oli pikkujuttu Arnold Schwarzeneggeristä testaamassa Mitsubishin i-MiEV täyssähköautoa. Suomen markkinoille ensimmäiset saapunee maalis-huhtikuussa 2011.

No se mikä nyt sitten pisti silmään, oli se, että autolla pääsee yhdellä tankkauksella tai siis latauksella 130 km:ä. Jostapa mietin, että ei se kyllä semmoisenaan vielä taitaisi olla meille ollenkaan hyvä vaihtoehto. Jos vaikka lähdettäisiin mummolaan, niin eihän me päästäisi sinne ihan nurkillekaan, vaan jäätäisiin auttamattomasti tien päälle. Koska asutustakaan ei niin hirvittävän tiuhaan sillä välillä ole, niin jatkoroikkaa nyt ainakin pitäisi olla muutama kilometri varoiksi mukana. Vai voiko siihen auton "tankkiin" laittaa paristoja?!

Parikilometriä jatkoroikkaa on aikamoinen sykerö, joten matkatavaroille ei kyllä kauheasti jäisi tilaa.

Minkälaisia on tulevaisuuden huoltoasemat? Seinällinen pistorasioita? Jos haluaa tankata autonsa tuulivoimalla tuotetulla sähköllä, niin onko sen töpselin kohdalla joku propelli merkkinä? Ja kauanko täyteen tankkaaminen kestää?! Jos pitää hillua parikin tuntia jossain huoltoasemalla penskojen kanssa, niin totisesti toivon, että sieltä löytyy pallomeri.

Tämmöisiä mietin tänään aamupissalla (Meidän Suomi on vessalehti), mutta nyt valmistaudun päällystämään kaverin koulukirjat. SIKSI kun se on kivaa!
(Ja tiedän, että ainakin Hehkuvainen tykkää myös koulukirjojen päällystämisestä, enooainoohullu!)

5 kommenttia:

Unikas kirjoitti...

Kolmaskin päällystäjähullu ilmoittautuu. Monet - etenkin pehmeäkantiset - romaanit kirjahyllyssäni ovat saaneet muovit pintaansa ihan vain päällystämisen ilosta :)

Hehkuvainen kirjoitti...

Tykkään, tykkään! :P Hieman intoa laannutti se, että uusi muovi on jotenkin outoa, se ei ole niin hauskaa kuin edellinen. Mutta kyllä silläkin päällystää! :)

Villikissa kirjoitti...

En sitten tykkää ollenkaan! Mies on hoitanut sellaiset hommat, on niin pikkutarkka sellaisissa asioissa. Ei jää kuplia muovin alle. :)

Nöpöstiina kirjoitti...

Minäkin pidin koulukirjojen päällystämisestä :) Hah, keksinpäs viimein yhden asian mikä on harmillista, kun se jää pois lasten kasvaessa! (Mun pojat on kasvaneet jo ohi koulukirjaiästä.) Nyt täytyy suunnata tarmonsa jonnekin muualle.

Anonyymi kirjoitti...

Hei kyllä meitä piisaa :)
Minäkin tykkään päällystää koulukirjoja.
Ristiriita, kun lapset lopulta kasvavat ja olisi aiheellista opettaa heillekin se taito...miten pitää näpit irti kirjoista ja päällisistä :-O
Onneksi vasta esikoinenkin ala-asteella, niin on vielä monta vuotta kivaa urakkaa tiedossa.

R&T