10.6.09

Metsässä.

Oletteko ikinä seisoneet hevosmuuraisten seassa crocsit paljasvarpaiden päällä? Jos ette vielä ole, niin ei kannata kokeilla. Melko tympeää.

Menin mökille ja katsoin puupinoa, johon oli pätkitty myrskyn kaatamia puita. Kovin olivat tyviosat lahohkon oloisia ja menin sitten tarkemmin niitä tutkimaan (virhe 1). B kertoi maahan jääneen kannon olevan aika lähellä ja mielenkiintoisen näköinen sisältä. Minä innostuin (virhe 2). Mietin kyllä, että voisin laittaa kumpparit, mutta kuivassa kangasmaastossa toisaalta pärjäisi crocsiläpyköilläkin (virhe 3). Katseltiin puun sisäpuolta aivan lumoutuneina, käsittämättömiä tunneliverkkoja täynnä, mutta jalkoihin ei katseltu (virhe 4). Repaisin puun sisäpuolelta reippaan palasen (iso virhe 5). Sitten alkoikin tapahtua. Jalkaosasto oli hetkessä mustanaan muurahaisia, jotka ilmeisesti ajattelivat crocsin reikien olevan jo valmis alku uudelle kodille. Näppärimmät kiipeilivät polvissa asti ja kättä pitkin vallattiin jo akan yläpäätäkin. IUUUUUH! Aika lujaa sitä osaa siellä varvikossa pompahdella tämän mahankin kanssa.

Miten se meni se sanonta; uteliaisuus se...

Varmaan ensiyönä muurahaiset kipittelee pitkin sänkyä, sen verran selkeä mielikuva siitä tunteesta jäi.

S.A.

Ps. Otan kyllä huomenna kumpparit ja kameran mukaan ja arvaankin jo valmiiksi tässä olevan virhe 6.

5 kommenttia:

Patina kirjoitti...

hehhee... kyllä sitä tiedonhalunen saa olla, mutta... ;) Odotan mielenkiinnolla kuvia kun teet uuden reissun samaan paikkaan...:D

Ruska kirjoitti...

:D No oliko ihan pakko... ;) Olipahan pätevä virhesarja, josta kylläkin crocs-vastustajat voivat saada tuulta purjeisiin.

Oikeasti on vähän ikävä hevosmuurahaisia. Ne on mun lapsuudenkamuja ja parhaimpia kaikista murkuista, kun eivät ole niin aggressiivisia kuin kusiaiset. Tietty crocsin sisällä yhdessä jalan kanssa niillekin on taatusti tullut ahtaan paikan kammo.

Hanni kirjoitti...

Etköhän kokeile vielä istua niiden murkkujen sekaan, ja tiedät sitten, millaista se on, utelias kun tunnut olevan :D Mie olen kerran mennyt LUJAA metsässä, astuttuani mustikkametsässä maa-ampiaisten pesään. Mie ensin aikani seison siinä paikallani ja kuuntelen, että mikäs täällä hurisee.....?? Selvishän se sitten ajallaan sekin.

Hehkuvainen kirjoitti...

Voi hiisi, kun osaatkin kirjoittaa hauskasti *hihih*. Arvaan, että ei ollut niin hauskaa murkkumeressä :/.

Stansta kirjoitti...

Otitko kumpparit ja kameran? Mukaasi siis..?
Minäkö utelias, pah... :D