2.6.09

Syytettyjen penkillä.

Vallan loistavaa! Kolmas päivä kesälomaa takana. Tulee muuten hikiset paikat ennen elokuun puoltaväliä, jos ei helteet enää hellikään, niin lasten polttavasta syyllistämisestä saadaan tällekin niuholle ja hankalalle äidille kunnon rusketusraidat. Olen syyllistynyt viime päivinä tietoisesti ja tietämättäni kaikenlaiseen kurjuuden harjoittamiseen. Esimerkkinä mainittakoon: Suoralippaisen lippalakin (VALKOISEN) tuhrimiseen multasormilla. Omituista tässä on se, että sormenjäljet olivat omiani huomattavasti pienempiä. Sen saman lippalakin ulos unohtamiseen. Sen saman lippalakin lipan vääntämiseen. Juuh. Eipä minulla muuta piruutta mielessä olisikaan, kun väännellä suoraa lippaa vinoon.


Tähän oli toki se selityskin, että "koska olen niiiiiiin niuho, että pakotan käyttämään pyöräilykypärää, niin kypärän takia lippa vääntyi ja lippis on täydellisen pilalla". En minä pakota. Kävellen voi edetä aivan hyvin ilman kypärää. Mutta joo-o, pyöräillessä sitä on käytettävä. Olen perustellut sen ekotekona. Aivojen kerääminen tien penkalta on huomattavasti helpompaa, kun ne ovat valmiiksi ämpärissä entä niiden kaapiminen lusikalla sieltä tien penkalta.

Nämä kaikille äideille tutut lauseet on kuultu: "Kenenkään muun ei tarvitse käyttää kypärää!" "Mua kiusataan, kun olen ainoa joka joutuu kypärää käyttämään!" (Tässä muuten A:n kypärätön kaveri puuttui keskusteluun ja sanoi, että hän ei ainakaan kiusaa. Kiitos tästä!!! Pistevoitto äidille!!!) Mutta tosiaan, kun katson näitä 11-12-vuotiaita, on poikamme ainoa, joka käyttää kypärää tai sitten liikkuu kävellen. Onko ne kypärät jätetty jonnekin "parkkiin" vai eikö kaikkien pidä käyttää kypärää?

A lähti eilen kypärättä linja-autolla mummolaan ja minulla on aikaa rakennella toimintastrategiaa.

Ukkokin kantoi kortensa kekoon syyllistämisessä. Minut on taas siirretty vahdittavien listalle. Nyt, kun Deen liikkeet tuntuu, olen kuulemma jatkuvasti tökkimässä ja hytkyttämässä mahaani. Ukko väittää, että se on kiusaamista ja minun täytyisi antaa toisen olla rauhassa välillä. Eli nyt Ukko seurailee minua ja vahtii, etten kiusaa Deetä.

Että ei muuta kuin valmiiksi käsi ylös. Syyllinen on täällä!

S.A.

9 kommenttia:

Timantti kirjoitti...

Upeaa, hatunnosto sinulle, kun pakotat käyttämään kypärää. Voi kun osais laittaa sen omaankin päähän, mikä siinä on olevinaan niin vaikeaa ? Halpa henkivakuutus se olisi. Ja älähän liikoja kiusi Deetä ♥

Saanel kirjoitti...

Haa, täällä ilmoittautuu toinen "syyllinen". Olenhan ollut jo vuosikausia syyllinen kaikkiin katastrofeihin mitkä Junioria kohtaavaat. Olen varmasti kertonut kuinka hukkaan hänen reppunsa, avaimensa ja puhelimensa jne jne..

Menin vielä hieman pidemmälle viime lauantaina ja k a d o t i n mustan suoralippaisen NY-lippiksen. Tuomio -> joudun ostamaan uuden koska tein noin anteeksiantamattoman rikkeen ja ihan vielä tietämättäni.

Hehkuvainen kirjoitti...

Poika syyttää nyt, mutta kiittää kyllä myöhemmin. Laiha lohtu, arvaan ma :D. Mutta ole huoleti, blogimaailman jury on puolellasi ^_^.

Hanni kirjoitti...

Tuo perustelu kypärän käytölle oli mahtavan hieno, pistää ajattelemaan! Mutta syyllinen sie oot tietenkin melki kaikkeen, niinhän me äidit aina ollaan... Ilmoitahan sitten googlailun tulos. Akkaringissä arvasivat jo, kuka kirjailija..

Marjut kirjoitti...

:) Syylllinen täälläkkin vaikka ei ole todisteita koskaan ;)

Hyvä että pakotat pitämään kypärää, niin minäkin pakotan. Ja myös pidän itsekkin vaikka se onkin kuuma ja epämukava ;)

Täälläkin näkee liian paljon ilman kypärää ajelevia, ikäraja menee tuossa 12 korvilla ja ylöspäin. Niillä on varmasti jo sitten vahvemmat kallot tai jotain...

Eeva kirjoitti...

Mun mielestä koulun pitäisi kieltää kypärättömien pyöräilijäiden pääsyn kouluun, sen verran nipo olen. No, nipo voin olla täydellisesti omassa pihassa: meidän pihaan ei yksikään ipana/aikuinen tule ilman pyöräilykypärää pyöräillen tai potkulautailen - kersat on oppineet sen kyllä hyvin.
Kypäräpakko olisi niiiiin hyvä asia!

Sormenjäljistä tuli mieleeni eräs salapoliisitehtävä. Mua ärsytti suunnattomasti, kun pari kertaa kävi niin, että vessan peiliin ilmestyi mystisesti sormilla tehdyt hammastahnaraidat eikä kukaan ipanoista myöntänyt tekoaan. Sittenpä otin joka kersan riviin, käskin levittää sormet viuhkaksi ja vanhimman sormet ainoastaan levisivät niin leveälle. Hah, syyllinen löytyi mutta mitään ei myöntänyt. Mutta siihen loppui raidat peilistä :D :D

Hanni taas: kirjoitti...

polttaa, polttaa........ Nyt valitset ehdokkaista sen, joka oli parikymppisenä kaunis ja ihana ja viisas ja hyväkroppainen ja kova kehumaan itseään ja mollaamaan muita. Siinä se on!

Anonyymi kirjoitti...

Siis meidän kylän ala-asteen rehtori on laittanut kypäräpakon kaikille koululaisille ja henkilökunnalle. Eli ilman kypärää EI kouluun saa tulla!
Nyt kun tytär lähti yläasteelle, niin onkin taas neuvottelun paikka kotona ;( Voi meitä julmia äitejä.
-Elisa

Aija kirjoitti...

Pyöräilyn luvatussa maassa Hollannissa lähes kukaan ei käyttänyt kypärää, eivät lapset eivätkä aikuiset. Ostin ystävän pikkuiselle kypärän Suomesta, Hollannista niitä ei löytynyt. Sanoivat pyöräliikkeessä, että ohjaustankoon kiinnitetyn istuimen edessä oleva pleksi suojaa kyllä... Jep!

Meillä lapsi (4 v) käyttää kypärää ilman muuta, itse lintsaan, hyi hyi.