16.6.09

Räppiä.

Riimitä, riimitä, älä orja piipitä, piipitä...

Meillä on semmoinen räppileikki. Räppäämään voi ryhtyä kuka vain ja koska vain, ainoat säännöt on, että sanoitukset täytyy olla omia. Tätä räppäystä harrastetaan enimmäkseen tätini luona ulkosaunassa, mutta kyllä joskus lohkeaa ihan hyvät sanoitukset muuallakin. Se ulkosauna vaan on jotenkin paikkana ihan yliveto, sieltä on kaikki höppänimmät sanoitukset peräisin.

Tuo ylin on A:n viime viikonlopun riimitys. Itselläni nauratti ihan hervottomasti, ei suinkaan sanoituksen takia, vaan sen, että siitä käy ilmi se, että A:kin osaa nauraa itselleen ja laskea leikkiä omista ylireagoinneistaan.

Vuosi sitten A oli mummolassa, niin kuin nytkin. Yhtenä iltana sain itkutuhruisen puhelun, jossa poika kertoi, että häntä pidetään täällä orjana. Hän joutuu tekemään kaiken ja vielä vähän päälle.
Kysyin, että mitä hän on joutunut tekemään? Niiskausten seasta tuli kolme työtä, jotka olivat vielä tekemättäkin. 1) hieroa Iskän hartioita 2) hakea kumisaappaat varvikosta 3) pestä hampaat. Tässä vaiheessa piti jo purra poskia kovaa, etten olisi räjähtänyt nauramaan. Lohduttelin poikaa hetken ja juttelin sitten mummon (äitini) kanssa tästä julmasta orjuutuksesta, jota lapseni kokee.

Äitini selvitti taustoja orjuutuksen takana: 1) Poika oli itse pyytänyt saisiko hieroa hartioita 2 euroa/10 min. hintaan. 2) Jostain nyrjähtäneenä oli itse nakannut kumisaappaansa varvikkoon ja yöksi oli luvattu vesisadetta, joten pitihän ne hakea pois kastumasta. 3) Niin, omien hampaiden pesu ennen nukkumaan menoa;D

Tirskuin puhelimessa siihen asti, kun puhelin oli taas A:lla. Yritin vakavoitua tilanteen vaatimalle tasolle, vaikka se tolkuttoman vaikeaa olikin. Kerroin A:lle, että mielestäni noissa edellä mainituissa ei ihan täyty orjuutuksen perinteiset merkit. Jos tuntihinnaksi on itse määritellyt 12 €/h, niin se ei minusta ole ollenkaan huono palkka. Kumisaappaat täytyy toki hakea sisään, muuten seuraavana päivänä ei juuri voi ulkoilla. Niin ja hampaiden pesu... Jos tosi-orjalla alkaa sattua hampaaseen se revitään pihdeillä irti ilman puudutusainetta, eikä suinkaan pyydetä nätisti harjaamaan hampaitaan reikien ennaltaehkäisyksi. Orja oli edelleen kuitenkin varma siitä, että kohtelu on ollut ala-arvoisen huonoa ja samaan syssyyn päädyin minäkin sinne typerien ja ymmärtämättömien ihmisten listoille.

Myöhemmin juteltiin episodista ja A:kin hieman leppyi, mutta silti minulle jäi tunne, että poika ei vieläkään sisäistänyt sitä tosiasiaa, ettei mitään oikeaa vääryyttä ollut tapahtunut. Kunnes vuotta myöhemmin hän riimittelee itselleen orja-räpin!

...and me, working as a slave, everyday!

S.A. =D

5 kommenttia:

Hehkuvainen kirjoitti...

Se poikien bändi taitaaki sitten esittää räppiä... :D. Kyllä se on kadehdittavaa, kun toisilla lanttu leikkaa sen verran nopeasti että syntyy sanoituksia. Itsellä kun ei. Tai ehkä minulta puuttuu elämästä sellainen inspiraation lähde. No ulkosauna nyt ainakin puuttuu.

Ruska kirjoitti...

Ni-in, harvoinpa orjien ja orjuuttajien näkemykset käy yksiin... ;)

Vaan mie innolla osallistun räppileikkiin joku vuosi sanoittamallani Rotta-räpillä:
Rotta se räppää roskiksissa, rotta se räppää roskiksissa.
Hyvä on rotan roskia räpätä, hyvä on rotan roskia räpätä...

Oli vielä muitakin sanoja, mutta ne unohtu siinä traumassa, kun kukaan ei tuntunut ymmärtävän luovuuttani :(

Stansta kirjoitti...

Äitiinsä tullu tuo A. ja tod.näk. muutkin tulevat räppääjät. Ei paha ollenkaan, orjaksi... :DDD

Holly kirjoitti...

Voi Luoja! Vai esitetään sitä räppiä muuallakin kuin meillä. Tuo otsikon riimitys oli tosin sata kertaa parempi kuin Mr Jonesin bravuurit: kakki, nakki, takki, lakki jne.

Riepu kirjoitti...

Noilla riimityksillä teidän A:sta tulee Suomen seuraava huippuräppäri! Aivan mahtavaa :D Niin, tai sitten se orjatyöläinen, joka hän omasta mielestään on. Ken tietää?