11.6.09

Mitä jos käyttäisin tämän kaiken innon johonkin hyödylliseen?

- Huomenta!
- Huomenta, tiiäkkö mitä?! Ei ne muurahaiset syö sitä puuta. Ne vaan kovertaa. Mihinhän ne vie sen kaiken roskan?
- En tiedä. Onko sillä mitään väliä?
- NO ON SILLÄ VÄLIÄ! Mietippä nyt. Iso pesä saattaa olla jopa 10 metrin korkuinen puun sisällä. Jos varovaisen laskennan mukaan 30 % puusta on viety pois, niin se tekee 3 metriä! Luulen kuitenkin, että koverrettu osuus on lähempänä 50 %:a. joten se tekee 5 metriä ja sinua ei muka kiinnosta yhtään mihin hävisi 5 metriä puuta! Onko niillä joku kaatopaikka? Kuinka iso reviiri muurahaisilla on, miten suurelle alueelle ne voi levittää sitä minisahanpurua? Miten ne sitä kantaa? Yhden murusen kerrallaanko?
- ...ympfh???
- Tiiätkö muuten mitä vielä?! Muurahaiset saattaa ottaa orjia toisista pesistä! Ihan totta! Ne voi joko surmata kuningattaren tai varastaa munia! Tajuatko miten mieletöntä?!
- ...öhhh...? Ootko sä nukkunut ollenkaan vai kuuklettanut muurahaisia koko yön?
- Oon nukkunu. Mutta silti, tajuatko miten mielenkiintoista???!
- No en ihan tarkalleen ottaen tajua. Tuotko mehua ja maitoa, kun tulet illalla?
- ...ympfh... No joo sitten, jos on kerta pakko. Mutta nyt on mentävä ottamaan selvää asioista! Palataan!

Miksi luulen, että jos olisimme olleet kasvokkain olisin taas nähnyt sen häivähdyksen Ukon kasvoilla. Sen minkä toivoisin olevan innostusta ja ihailua, mutta jonka luulen olevan huvittuneisuutta ripauksella sääliä.

S.A. ;D

11 kommenttia:

Ruska kirjoitti...

Ihanaa :D Tässä vaiheessa suosittelisin sinua lukemaan Bernard Werberin kirjan: Muurahaisten kapina.

Ruska kirjoitti...

Itse asiassa se Muurahaisten kapina onkin jatko-osa kirjalle Muurahaiset, joka taisi olla mielestäni parempi - muistaakseni...

liskonainen kirjoitti...

tämän kesän muistamme siis muurahaisista ja möhömahaisesta akasta!

kun ei ole mitenkään piisannut aika niihin paitoihin...

Pellon pientareella kirjoitti...

Heh, on siinä ukolla kestämistä ;).

Tirlitta kirjoitti...

Sä oot ihan huippu :) Meillä käydään tuon tuostakin vastaavia (yksipuolisia) keskusteluja, mutta en ikinä osaisi kirjoittaa niistä noin elävästi. Kiitos päivän hymystä!

Patina kirjoitti...

hehee... ihanan innostunutta kerrontaa...ja varsin mielenkiintoisesta aiheesta... ;) Näitä juttuja on aina niin mukava tulla lueskelemaan... *poistuu hymy naamallaan*

Stansta kirjoitti...

Ajatteles, voisittehan te puhua aivan jostain muustakin -muurahaiset, kun niitä on siellä taivaassakin odottamassa, ovat vallan loistava aihe, eikö? =)

Sanelma kirjoitti...

Voi, kuulosti melko tutulta. Kun ne kaikki asiat vain on niin mielenkiintoisia. Miksi toiset ei sitä meinaa tajuta? Kun minusta on olennaista tietää miksi pelloille ajetaan hiekkaläjöjä tai milloin mitäkin. Itsensä sivistäminen ei ole koskaan turhaa ;)

Hiutale kirjoitti...

Mä rakastan muurahaisia! Ne on niiiiin kiinnostavia! No en siis rakasta niitä jos niitä änkeää sisälle ovista ja ikkunoista, ehkä olisi todenmukaisempaa sanoa, että musta on ihanaa lukea niiden ihmeellisestä elämästä :). Kirjoitin joskus yliopistossakin kielitieteen tenttiesseen muurahaisten kommunkointijärjestelmästä. Miettikää mikä kyky: ne osaavat käydä hakemassa pesältä apua jos lajitoveri on jäänyt pinteeseen vaikkapa tikun alle - ja mitä isompi tikku, sitä isompi määrä apulaisia sieltä pesältä haetaan mukaan. Hyvä kun kaikki ihmisetkään kykenevät tuohon :).

Susikairan akka kirjoitti...

Kyllä niissä vain riittää ihmettelemistä! Ruskan mainitsema kirja oli lainassa ja odotan kyllä kuumeisesti pääseväni lukemaan sitä:)

maaria kirjoitti...

... sinä sitten osaat kirjoitaa niin mehevästi noista keskusteluista! Meillä on joskus samantapaisia, mutta en saa niitä noin napakasti koskaan muistiin!

:-D