11.7.09

Antamisen ilo.

Ukko on kovin antelias. Jos meillä on jotain kaksin kappalein, niin johan alkaa polte... Kenelle sen voisi antaa? Kuka tarvitsisi? Kuka ilahtuisi? No nyt on kaksi kaasugrilliä. Toinen saatiin häälahjaksi ja onkin ollut kovassa käytössä ja toisen Ukko sai eilen yhden työjutun myötä. Eilisen Ukko käppäili eestaas, että mitäs sille toiselle grillille tehtäisiin? Päätti sitten antaa sen ystävälleen, joka täyttää 50 vuotta. Minä ehdotin, että pitäisikö kysyä synttärisankarin vaimolta tarvitsevatko grilliä? Meinaan, että grilli on aika iso ja jos heilläkin on grilli jo olemassa, niin saattavat olla ihmeissään mihin tuon toisen työntävät. Synttärisankari tuli eilen käymään meillä ja Ukko sitten vaivihkaa kyseli grillitilannetta ja se oli juuri niin kuin epäilinkin. Vasta olivat hankkineet kaasugrillin.

Aamupalalla Ukko istui silmät loistaen, että NYT hän on keksinyt kenelle se grilli annetaan. Tämä uusi ehdotus oli Ukon ystävän isä (P). Ja itseasiassa ehdotus oli kyllä ihan hyvä. Olemme saaneet mökkeillä P:n mökillä ja aina tavatessamme P pyytää mökille tai ehdottaa, että menkää sinne. Lisäksi P on tehnyt eräänkin sähkötyön meillä ja maksua ei ole ollut koskaan vailla (siis jyrkästi kieltäytynyt ottamasta maksua vastaan) ja on vielä vienyt pojat jäätelöostoksille.

No nyt olisi ohjelmassa grillin vienti sinne mökille. Tiedän, että Ukko vaan haluaa antaa pois mitä ei tarvitse, eikä ole vailla mitään vastapalvelukseksi. Silti jään miettimään, että eihän se tunnu kiusalliselta siitä saajasta? Kieltämättä grilli on aika iso vieminen, jos normaalisti vie pussillisen pullia mennessään... No tästä nyt ei enää voi keskustella, koska Ukko on niiin silminnähden tyytyväinen ideaansa. Eikä minusta ole enää tyrmäämään ideaa, joka on niin vilpittömän hyväntahtoinen. Voi, kun saajakin olisi kiusaantumatta iloisen tyytyväinen. Että: "Kiitos ja juotteko kahvit?"

Oikein aurinkoista ja lämmintä lauantaita kaikille! Susikairassakin on semmoinen trooppinen kuuman kostea keli. Tykkään!

S.A.

Ehkä minun pitäisi lopettaa liika ajatteleminen?!

4 kommenttia:

Millan kirjoitti...

On sinulla suloinen ukko :) Minulla on kotona tuossa suhteessa samanmoinen.

Ruska kirjoitti...

Hyvä on Ukkosi! Tähän kohtaan taitaisi sopia, että ihan on miästen miäs ;)

Jane kirjoitti...

Toivottavasti lahjan saaja osaa ottaa lahjan vastaan.
Ei se ole aina niin helppoa :D

Mieluinen lahja varmasti :D

Pellon pientareella kirjoitti...

Taitaa olla aika ihkua koko Susikairan poppoo isosta pieneen :). Jos lahjansaaja alkaa nikotella, niin tehän voitte sopia vaikka jostain sähkötyöstä tms. mitä saaja voi joskus tehdä, niin ehkä sitten saajaa helpottaa? Älä sinä vain lopeta ajattelua, koska sitten noita valloittavia postauksiakin tulisi vähemmän!