6.7.09

Tulevia meneviä lapsia ja pientä rähinää.

Tänään on lastenvaihtopäivät. Aa tulee kuukauden reissultaan kotiin ja Bee vuorostaan lähtee turneelle.

Bee sai postista "etsintäkuulutus"-kirjeen, jossa etsittiin reipasta, hauskaa, mukaansa tempaavia juttuja-omaavaa 8-10 vuotiasta poikaa. Kyseessä oli kesätyöpaikka ja työnantaja oli salaperäisesti jättänyt pelkän puhelinnumeronsa yhteystiedoksi:)

Bee soitti ja kirjeen lähettäjäksi paljastui hänen kummitätinsä. Nyt siis Bee lähtee linja-autolla reissuun ja palaa ehkä kahden viikon päästä?!

Aa soitti eilen ja ilmoitti tulevansa tänään. Minä toiveikkaana kysymään, että onko sinulla koti-ikävä? Ei kuulemma ole, vaan VP on tullut myös reissusta, joten kaveria pitäisi päästä näkemään. Niin ne pienet alkaa irtaantumaan meistä vanhemmista. Yhyy.

Oikeasti olen kyllä tosi iloinen siitä, että molemmat isot pojat pääsevät reissuun itsekseen ja saavat paistatella huomion keskipisteenä. Kotioloissa väistämättä huomiota vie eniten Cee tällä hetkellä, koska on pienin. Vaikka yrittää kohdella kaikkia tasapuolisesti, niin isommat joutuvat kuitenkin joustamaan usein ja antamaan pienimmälle tilaa, leluja, viimeisen vanukkaan tms. Tuntuu niin hyvältä, että isoja poikia hellitään ja lellitään, kun ovat reissussa. Saavat sitä ylimääräistä huomiota ja tehdä vain "isojen" juttuja. Toki kotonakin parhaamme mukaan tarjotaan isommillekin jotain "omaa", mutta silti.

Ceen persuus alkaa olla oikein hyvällä mallilla. Itseasiassa lauantain terveyskeskusreissulla saimme vapautuksen jatkokäynneiltä, kunhan se haava ei tulehdu. Oikein mallikkaasta on alkanut arpeutua ja eikös se ole hyvä merkki, jos lapsi sanoo, että sitä haavaa tekee mieli raapia? Voisin kuvitella, että uutta nahkaa pukkaa.

Ja mitäs muuta? Häät menivät oikein hyvin. Ainoa pieni harmi oli kolea keli (+5) ja latotanssit jäivät siitä syystä aika vähiin, mutta toisaalta taas pirtissäkin oli elävää musiikkia, joten vahinko ei ollut suuri. Ruoka oli hyvää, tuore pariskunta kaunis/komea ja vieraat iloisia ja loppuillasta varsin laitamyötäisiä. Eilinen meni nukkuessa, vaikka olimme Ukon kanssa kotona yhden jälkeen yöllä, niin tuntui koko eilisen päivän kuin olisi ollut "kaamea kankkunen". Väsymys taisi imaista mehut allekirjoittaneesta.

Ja pieni rähinälisäys vielä päälle: Aalta oli veloitettu matkasta nuorisohinta, vaikka ei ole vielä täyttänyt 12 vuotta. Yritin soittaa kuitissa olevalle liikennöitsijälle, niin "valitsemanne puhelinnumero ei ole käytössä". No enpä soittanut valtakunnalliseen palvelunumeroon 1,50 €/min, koska mielestäni minun ei tarvitse maksaa enää senttiäkään ylimääräistä. Tuhinarähinää aiheutti, kun poika kertoi näyttäneensä Kela-kortin kuljettajalle ja kuljettaja oli sanonut, että lyötyä summaa EI VOI PERUUTTAA. Semmoisen pisneksen mieki pistän pystyyn! Hupsis, löin 1000 euroa, vaikka summa oli 10, mutta maksapa nyt nätisti, kun summaa ei voi peruuttaa!!!
Vähän kiukuttaa, vaikka peritty summa ei ollut kuin 6,10 € liikaa, mutta silti. Tuhtuh, rähräh! Katsotaan, koska joku antaa vastineen kipakahkoon sätkypostiin.

S.A.

2 kommenttia:

liskonainen kirjoitti...

miten nyt näyttää siltä että iso-dee on kovasti vilkastunut? onkohan se enää hetkeäkään paikoillaan?

vai kuvittelenkos vaan?

Pellon pientareella kirjoitti...

Sätkypostia, räyh! Hyvä kun laitoit. Kiva kun pojilla on menoa, taitavat olla aika reippaita ja itsenäisiä miehenalkuja.