21.7.09

Sokerihumalassa(ko)?

Ei ollut Beellä angiinaa, ei. Eikä muuten ole enää kuumettakaan. Minulla oli tänään sokerirasitus(koe/testi/mikä se nyt viralliselta nimeltään onkaan). Ihan heti seitsemältä olin tikkapirteänä labrassa käsivarret sojonaan. Nyt näytän käsivarsista päätellen suonensisäisten käyttäjältä ja eipä tämä muukaan ulkoinen habitus kauas siitä mielleyhtymästä heitä. No, se glukoosilitku oli sentään päivitetty tälle vuosituhannelle ja se maistui vain väljehtyneelle kokikselle, johon on lisätty sokeria reilusti. Ei hyvää, mutta se hunaja-arominen tapettiliisteri jota aiemmin olen "nauttinut", oli kyllä vielä moninverroin karseampaa.

Eniten kuitenkin hirvitti jo etukäteen se labran aulassa notkuminen. Kaksi tuntia haisevia ihmisiä, eikä oikein mahdollisuuksia lähteä länimään. Voi kuinka odotan sitä aikaa, että hajuaisti palaa normaaliksi, eikä kaikki hajut tunnu 100 kertaa vahvemmilta. Yrks. Pahimpia on edelleen ihan ihmisen hajut: iho, hiki, lika *kops* ja heti perässä tulee hajuvedet: myski ihan kärjessä. Kolmosena kaahaa hyttysmyrkky, siis se savu varsinkin. Kotivessaa tulee pestyä päivittäin, kun siellä haisee pissa. Minusta ainakin. Kukaan ei tietystikään tunnusta mitään reunaosumia, eikä siellä mainittavia lammikoitakaan ole, mutta...

Koko päivän on ollut jotenkin hutera olo, vaikka olen toki nyt sen testin jälkeen syönyt ja juonut ihan normaalisti. Pää tuntuu ihan höntiltä ja kädet voimattomilta. Kuten huomaatte sanatkin on ihan yhtä jankkia kuin ajatuksetkin. Huomenna sitten siitä testistä tulokset, olenko viitearvojen sisällä vai jossain muualla (heh, onneksi tässä testataan vain sitä elimistön kykyä säätää veren sokeripitoisuutta, sillä tämä saattaa olla ainoa asia, jossa mahdun viitearvojen ja standardien puitteisiin).

Ihan pientä hassua mielihyvää koin siitä, että minulla oli aika varattuna ja pyydettiin ihan nimellä sinne. Pääsin siis näennäisesti ohi kolmenkymmenen jonottajan. Ne elämän pienet ilot!!!:D

S.A.

10 kommenttia:

milli kirjoitti...

Joo, ne litkut ei tosiaan oo top 10 kärjessä! Minulla on 3 lasta ja kaikkiaan se on 12 kertaa tehty...Lapset vaan kasvoi jostain syystä jättiläisiksi, mutta paino ei noussut minulla kuin kilon/raskaus. En silti sairasta mitään sokerijutska-tauteja.VIELÄ. Hyvää raskautta- sä olet päivieni piriste :)

Ruska kirjoitti...

Säästyin raskausaikan tuommoiselta testiltä, mutta sitten hajujen kanssa oli kyllä ongelmaa. Etenkin hajuvesien ja kardemumman. Aloin sen yhden kerran tekemään pullataikinaa ja sen jälkeen ei tarvinnutkaan vuoteen leipoa.

Hanni kirjoitti...

Oikein järkevää tekstiä syntyy sokerihumalaiselta Akalta. Mie en ole noita litkuja joutunut raskausaikana juomaan, mutta kilppari- ja muita kokeita otettiin niin paljon kaksosraskauden aikana, että yksi labratäti henkäisi kauhistuneena: siehän olet kuin kastelukannu! Ihmiset voisivat lakata haisemasta, että Akalla vähän olo helpottaisi, sanoo Hanni! Painokkaasti! Täten!

stansta kirjoitti...

Muinaisesta raskausajasta muistan pahoja hajuja vain kaikki grillit mausteineen sekä sateessa kastuneet takit julkisissa kulkuvälineissä, yök.

Pehmokuori on viety postiin (ihana Epsoo!) tänään ennen viittä eli se saattaa olla Susikairassa asti jo huomenna, toivottavasti. :)

Sipulix kirjoitti...

Täälläkin haistikollega, harmi vaan ettei mun haisti turtunut synnytyksien jälkeen, edelleen nuuskuttelen ja yökin, milloin mitäkin. Yksi lapsistakin nuuskii, meistä ois tullut mahtavia vainukoiria, tai jos etelämpänä asuttas niin oisin varmasti töissä jossain haistelijana :D nuusk ja tsemp sinne.

vilukissi kirjoitti...

En vieläkään siedä Palmolive- ja Imperial Leather -saippuoiden tuoksuja! Enkä kyllä siedä minkäänlaisia tuoksuja enää, vaikka ei niin kuin mitään mukavaa syytä olekaan! Vai olit sokerirasituksessa. Olin kans jokunen aika sitten, ja meinasin nukahtaa odotushuoneeseen odottaessani seuraavaa juomasatsia ja siihen tuli tuttu hoitajatar jutustelemaan; mä kertakaikkiaan vain sönkkäsin! Olin todella humalassa ja huonovointinen. Toivotaan nyt, ettei sulla olisi mitään ongelmia tulosten kanssa.

Susikairan akka kirjoitti...

Milli: Oi jestas! 12 kertaa. Nyt kyllä nostan hattua sulle! Mulla tämä oli toinen kerta. Mutta 12 kertaa, nyt kyllä pyörryttää:O

Ja kiitos:) Kiva, jos näistä turinoista joku ilahtuu!

Hassua muuten, että ihan semmoiset hyvätkin tuoksut kuten esm. kardemumma ja grilli alkavat haista aivan kamalalta. Yksi ystäväni ei pysty vieläkään käyttämään harmaita villavaatteita, koska niistä jäi raskausajalta jokin haju-/tuntomuisto. Mutta vain harmaat on yökyök, muut värit käy.

stansta kirjoitti...

Niin ja peukutan HYVIEN tulosten puolesta tietenkin!!!

Jane kirjoitti...

Minulla oli pari ruokaa,jotka vastusti. Oliskohan olleet broileri ja tonnikala.
Himon muistan kyllä sitäkin paremmin, ne fazerin eucamynthon karkit, niitä himoitsin aivan mielettömästi. Samoin hammastahnaa.
Ne minut taisi johtaa sitä litkua juomaan :D mitään vikaa ei kuitenkaan ollut. Toivottavasti ei teilläkään.

liskonainen kirjoitti...

minä söin vain appelsiineja. aina ja joka paikassa. ympärilläni leijui appelsiininkuorien pirtsakka tuoksu.

lenkkimakkara sai minut voimaan huonosti. siis haju. varsinkin keitetyn, makkarasopassa, soosissa....

arvaatko mitä tarjottiin ensimmäiseksi JOKAISEN synnytyksen jälkeen?
ei ainakaan appelsiineja.