13.7.09

Dee & suuria linjoja ja pieniä yksityiskohtia.

No näihän se menee. Dee kasvaa, mahtavat napakat sykkeet 158 ja vauhtia riittää. Äidillä kaikki ok. Verenpaineet, pissat, painot ja hemoglobiini- ei mitään huomautettavaa. (Miksei raskausajan neuvolakorttiin kirjoiteta jotain tyyliin: "Suloinen hymyileväinen äiti, hyvin kasvaa käyrillä, siisti iho". Älkääkä vain kertoko minulle, jos teille on niin kirjoitettu, sillä silloin tulisin kovin surulliseksi.)

Esitin pyyntöni synnytyssairaalan suhteen ja tosiaan seuraavassa neuvolassa sitten täytellään ne maksusitoumuslaput. Kelan paperit sainkin jo nyt, ei muuta kuin täyttelemään niitä iltapuhteiksi. Napakipua valitin. Olen diagnosoinut itselleni alkavan napatyrän. Auuh. Siitä pitää jutella sitten lääkärin kanssa synnytystapa-arvioinnissa. Jospa se sitten synnytyksen jälkeen vaikka fiksattaisiin kuntoon.

Kun nyt ei ollut tämän ihmeempiä uutisia virtuaalikummeille <3 tarjota, niin kerronpa miten meillä mennään sitten, kun Dee on syntynyt...

Kestovaippoja olen ajatellut kokeilla Deen kanssa. Ihan siitä syystä, että jos kertakäyttövaipat loppuu, niin ne loppuu klo. 21.05. Aina. Tosin niitä kestovaippoja näyttää olevan aika hemmetin montaa mallia ja systeemiä. Pitänee lukea itsensä kestovaippatohtoriksi, että pärjää tuossa maailmassa ja oppii asiaankuuluvan slangin. (Nyt huomasin neuvolan seinällä mainoksen: 2 vko/ 5 €:n vuokralla vaippalainaamosta, jolloin voi kokeilla eri malleja ja saa opastusta kestovaippailuun. Kuulosti ihan hyvältä:))

Imetyksestä. Aata imetin 3-4 kk. Beetä ihan pari kertaa, muutaman viikon ajan. Iso, nälkäinen ja temperamenttinen poika, joka hotkaisi tissit tyhjäksi parissa sekunnissa ja jäi karjumaan nälkäisenä---> tuskastunut äiti, rinnat ruhjeilla ja Aa (2,5 v.) myöskin helmoissa syliä vailla. Siirryimme pulloruokintaan ja jäimme kaikki henkiin, itsepäisellä rintaruokinnan jatkamisella emme olisi ehkä jääneet.

Ceetä imetin reilun 4 kk täysin, sitten vähän kiinteää ruokaa mukaan ja kokonaan imetyksen lopetin, kun Cee oli vuoden ja vähän päälle. Eli aika kirjavalla skaalalla on edetty. Luulen tietäväni kyllä hyvin sen, että mikä sopii toiselle, ei välttämättä sovi toiselle ollenkaan.

Cee ei jatka päivähoidossa, kun vauva tulee. NÄILLÄ NÄKYMIN. Tähän asti kaikki isommat pojat ovat jääneet luontevasti kotiin siihen kaveriksi vauvaa hoitamaan, mutta aina voi tapahtua jotain, joka vie voimat ja jos siltä näyttäisi, että lapsen/lasten hyvinvointi olisi uhattuna oman väsymisen myötä, en epäröisi hakea kodinhoitoon apua/lapselle päivähoitopaikkaa/tai mitä hyvänsä apua, mikä voisi auttaa.

Dee tulee meidän makuualkoviin ja 99 %:n varmuudella meidän parisänkyyn. Tässä ei ole kyse mistään syvällisestä pohdinnasta perhepedin hyvyydestä tai tärkeydestä. Kyse on vain siitä, että tämä sopii meille parhaiten.

Rokotetaan rokotusohjelman mukaan. (X) kyllä ( ) ei ( ) en osaa sanoa

Hankintoja: Hiphej! Turvakaukalo on nyt hankittu! Anjan vinkki huutonetistä osoittautui loistavaksi. Juuri silloin siellä sattui olemaan sopivan hintainen ja myös siten, että myyjä suostui toimittamaan postitse. Aika monella myyjällä oli ehtona "nouto", joka tietysti rajoittaa täällä Susikairassa asuvaa. Loppujen lopuksi kuljetus järjestyi näppärästi tuttujen ja sukulaisten suosiollisella avustuksella eli ei siis tarvinnut edes lähetellä.

Muita hankintoja ei taida sitten edessä ollakaan (paitsi se lestabussi). Itkuhälytintä ei ole, eikä tule. Aan, Been ja Ceen aikaan oli, mutta se oli varsinainen turhake näillä leveyksillä ja omalla isolla takaterassilla. Lisäksi Remu päivysti vauvan (Ceen) läheisyydessä ja tiedotti heti, kun kähnäys vaunuissa alkoi. Vaikka se ei muuten ihan välkyin koira olekaan, niin on sillä kuitenkin hyvän isoveljen ominaisuudet:)

Mitähän muuta? Äitiyspakkaus otetaan (X) kyllä ( ) ei ( ) en osaa sanoa

Siinä on näppärästi kaikkea. Jos ottaisin sen 140 €:a rahana, varmaan hoksaisin ostaa jotain todella hyödyllistä. Esim. itkuhälyttimen.

D-vitamiinitipat tulen varmasti Deenkin kanssa unohtamaan silloin tällöin. Tietysti pyrin antamaan ne päivittäin, mutta... joskus ne vaan unohtuu.

Ja mitäs vielä? Imetys-kestovaippailu-päivähoito-rokotus-perhepeti-äitiyspakkaus... Kovasti polttavia puheenaiheita kaikenmaailman foorumeilla. Ällötykseen asti taistellaan tissit tanassa omien valintojen puolesta. Ei ole ihmekään, että odottajat ja tuoreet vanhemmat ovat pää pökkyrällä. Tähän soppaan vielä ihan valtakunnalliset suositukset painettuna sanana ja neuvolasta kerrottuna, unohtamatta tietystikään sukulaisia, ystäviä ja tuttavia. *huhhui ja hikeä pukkaa*

Luovi siinä sitten menemään ja yritä vielä luottaa itseesi ja omiin vaistoihisi.

Niin ja tietysti synnytys! Keisarinleikkaus<->sektio. Ahhaahahhaa. Se terävin puukko. Voi jee. En taida kirjoittaa tästä sanaakaan. No sen verran, että jos mitään terveyttäni tai vauvan terveyttä uhkaavaa ei ole näkyvissä niin yritetään punnata alakautta. En itse kärsi synnytyspelosta, mutta voin hyvin kuvitella millaista olisi, jos siitä kärsisi. Luulen, että minua pelottaa kuitenkin enemmän leikkaus. Haluaisin epiduraalin, mutta suhtaudun hyvin skeptisesti siihen, ehditäänkö sitä antaa.

Vieläkö jotain?! Saapi ehdottaa kommenttilootaan, jos jokin polttava puheenaihe on jäänyt täysin käsittelemättä. ;D


Terkuin S.A. ja Dee (Nykyisin muuten kotona AIV:ksi puhuteltu! Joo-o. Ollaan kamalia vanhempia. Metsoloissa on se AIV ja Ceehän katsoo (siis Metsolat pyörii nauhoitukselta, mutta kukaan ei oikeasti katso) joka ilta muutaman "Mehtälän". Meidän sukunimi taas alkaa V-kirjaimella, niin että paljonko siinä nyt tarvitsee mielikuvitusta käyttää, että meillekin on tulossa AIV.)

3 kommenttia:

liskonainen kirjoitti...

hurmaava hattarapää iski jälleen!
(joo, joo, tiedän, toistan itseäni)

jos minä joutuisin nyt aloittamaan alusta, tahtoisin syntyä aakkoseksi susikairaan.

terveisin lennonopettajakummi

Maami kirjoitti...

Tuosta, että mitä neuvolakortteihin kirjoitetaan on pakottava tarve kertoa siskontytön kortista. Siinä nimittäin lukee jonkun käynnin kommenttina:"Nätti tyttö, lättäjalat ja pihtipolvet"
Aijee että tuon kanssa on aikojen saatossa naurettu =D

Susikairan akka kirjoitti...

Liskonainen =) Tuo oli kyllä ihanasti sanottu!

Maami:D Voi miten herttaista! Ja kyllä pääsi naurun pyrskähdys täälläkin!