12.7.09

Taito keskittyä epäolennaiseen.

Tänään on ne rippijuhlat. Olisi pitänyt keittää aamupuuro. Olisi pitänyt silittää juhlareleet valmiiksi. Pampulat sentään kietaisin hiuksiin ja laitoin meikkivoiteen.
*jossain tässä kohtaa -simsalabim- tuli mieleen, että rakennetaan leija*
Etsitään rimoja. Ei löydy valmiita. Sahataan ylijäämälaminaatin reunasta soiroja. Etsitään teippiä. Etsitään narua. Googletetaan "leijan teko" ja "leijan naru". Tuloksena osumia esim. Steinerkoulun 17(!)sivuiseen laskelmaan ja ihan pelkkiä leijoja myyvään Leijakauppaan. Puhumattakaan niistä osumista, jotka viittasivat leijoihin siinä toisessa merkityksessä. Mietitään leijakangasta ja päädytään muovipussiin. Alkon pussi-ei käy. Marimekon pussi-liian kukkainen. Lidl, Valintatalo- äsh, ei mainosteta. Musta jätesäkki- vähän synkeä, mutta menköön! Saksien suhinaa, teipin rapinaa. Kalastajanlankaa. Sitten henkeä pidätellen ulos koelennolle! Cee pyjamassaan seuraa kannoilla, Remu säikkyy hieman kahisevaa hökötystä. Akka ja Ukko myöskin yöpuvuissaan (onneksi meillä ei tosiaan ole niitä naapureita!) ja jännityksestä täpinöissään.

Sitten se yksi pieni unohdettu yksityiskohta, jonka tarkistamiseen ei olisi tarvittu googlea. Se kiteytyy tähän vanhaan värssyyn:

Ei tuule nyt,
on tyyni nyt,
kun tuulikin on tyyntynyt.

Että josko nyt silittäisi sitten ne vaatteet? ;D

7 kommenttia:

Sanelma kirjoitti...

voi että kuulosti tutulta. Mää oisin voinu toimia samoin, mutta mun ukko ei ois ollu kyllä puuhassa mukana vaan muistuttamassa, että haloo, meillä on kohta juhliin lähtö nyt mitään ehitä. :)

Mutta niin ihanaam sulla on oikeasti taito keskittyä OLENNAISEEN. Ei ne lapset isona muista että oliko jossain juhlissa vähän vähemmällä panostuksella silitetyt vaatteet, mutta ne muistaa että tehtiin leija.
Onnitteluni.

Pellon pientareella kirjoitti...

Eikä, te ootte sitten ihania, Hullunkurinen perhe ;). Just noin!

Hehkuvainen kirjoitti...

No voi, ei tuulta!! Noh, onpahan nyt sitten leija valmiina, kyllä ne tuulet vielä takaisin tulevat :).

Eeva kirjoitti...

Oot sä kyllä loisto-äiti!!! Teille toivon jalkapallojoukkueellisen lapsia!!!

Stansta kirjoitti...

Mikään ei ole niin tärkeää kuin leijan tekeminen, eikä sekään niin tärkeää ole. Tai voi se ollakin.. :)

ruut kirjoitti...

:D kiitos päivän nauruista...minä oisin ollut silittelemässä niitä vaatteita ja leija tulee mieleen ainoastaan kun luin kirjan Leijapoika. Teillä unohtu ne lasinsirut siitä narusta: ;DDDDD
t. Sipulix, toiseksi vanhimman profiilista kun en nyt ehdi mitään kirjautumisia ;D

Patina kirjoitti...

hehehhehehehee.....:D